- Katılım
- 4 yıl 2 ay 25 gün
- Mesajlar
- 25,600
- Tepkime puanı
- 8,841
- Yaş
- 35
- Konum
- Memed' Home
- Web sitesi
- forummeskeni.com
- İsim
- CHRS
- Memleket
- Neresi?
- Meslek
- IzdırapÇI
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Evde kahvaltılık granola nasıl yapılır?
İşte size hızlı iş temposu ile çalışanlar için güne sağlıklı ve enerji dolu süper hızlı kahvaltılık Granola’nın tarifini anlatacağız.Diyet yapanlar, sporla uğraşanlar ve fit kalmak isteyenlerin her gün kahvaltı seçeneğine bir seçim daha eklemeleri gerekiyor. Çünkü Granola tam bu tipta hazır ve kolay bir kahvaltılık çeşididir.
Granola neden sağlıklı bir kahvaltı olabilir?
Çünkü bir kase süt yada 1 kase yoğurt ile 2 kaşık hazırladığımız granola ve yanında 2 pişmiş yumurta sizin sabah alacağınız karbonhidrat, protein,lif, yağ, mineral ve vitaminleri karşılar. Hazırlaması depolamak için biraz zorlasa da, bir kavanoz yaptığınızda neredeyse her hafta 2 kez kullanırsanız size 1,5 ay süreyle idare edecektir. Sağlıklı ve dengeli beslenme için her gün farklı ve değişik lezzetler tadarsanız kahvaltı yapmak sizi artık mutlu eder.
Granola malzemelerine bakarsanız, içinde zararı olan hiç bir madde yoktur. Ayrıca bitkisel yağları fırınlama işlerinde kullanmıyoruz. Çünkü fırınlı işlerde kullanacağımız sağlıklı bitkisel yağlar zeytin yağı yada fındık yağıdır.
Güne hızlı başlamak için Granola tarifine geçelim.
Granola Tarifi
Malzemeler
- 500 gram yulaf ezmesi.
- 100 gram karabuğday greçka
- 250 gram bal
- 100 gram pekmez
- 100 gram çiğ badem
- 100 gram çiğ fındık
- 100 gram ceviz
- 100 gram doğal kayısı
- 100 gram kuru dut
- 100 gram kuru sultan üzümü
- 100 gram kuru yaban mersini
- 25 gram kabak çekirdeği
- 5 yemek kaşığı keten tohumu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kaşık zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kaşık Tarçın
- 1 yemek kaşığı zerdeçal
Evde kahvaltılık granola nasıl yapılır?
Nasıl Yapılır?
- Bir paket yulaf ezmesi genelde 500 gramdır. Siz bunun yarısını ayırın. 250 gramlık bölümü 100 gramlık greçka yani karabuğday ile karıştırın. Çiğ badem ve fındıkları bütün, cevizi de 4 parça yapın. Bir derin kabın içine hepsini koyun ve karıştırın. Üzerine
- Fırını hazırlayın ve 150 dereceye hazırlayın.
- Yanan ocağa bir tava çıkartın. Tere yağını eritin üzerine zeytinyağını atın ve onun üzerine de bal ekleyip karıştırın. Üzerine tarçın ve zerdeçalı da ekleyin. Bal ve yağlar birbirine karışana kadar ısıtın ve ocağı kapatın. Üstteki hazırladığınız kabın içine dökün ve iyice birbirine geçene dek karıştırın.
- Bir fırın tepsisine fırın kağıdını yada pişirme kağıdını serin ve üzerine üstte hazırladığınız karışımı yayın. Sarı rengini alana dek 10 dakikada bir alt üst edin. Yarım saat sürecek bu işlemden sonra fırından çıkartın.
- 15 dakika kadar soğumasını bekleyin.
- Kuru kayısıları 4 parçalı yaparak, kuru üzümü, yaban mersinini, kuru dut, kabak çekirdeğini, keten tohumunu bütün olarak ve geri kalan yulaf ezmesini, fırında pişmiş olan granolayla karıştırın.
- Elinize Sağlık.
- Afiyet olsun, Granolanız hazır.