Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Genital koku cinsellikte partnerinizi nasıl etkiler?

Katılım
4 yıl 5 gün
Mesajlar
602
Tepkime puanı
276
Konum
Antalya
Cinsiyet
bPg20e
Kadınların cinsel yaşamını olumsuz etkileyen şeylerden biri de vajinalarından kötü koku gelmesi nedeniyle özgüvenlerinin kırılması ve kendilerini kapatmaları. Ama bu yalnızca cinsel yaşamı etkilemiyor; bir ya da birden fazla sağlık sorununu işaret ediyor bile olabilir. Yaşamı sağlıklı sürdürmek ve kendini iyi hissetmek için vajinadaki kokudan kurtulmak gerek.

Peki tehdit oluşturan kokular nasıl kokular? Bundan nasıl kurtuluruz? İşte bu soruların yanıtları​

Vajina kokusunun nedenler, arasında bakteriler, mantar enfeksiyonları, hijyen eksikliği, cinsel yolla bulaşan hastalıklar gibi birçok faktör vardır. Amerikan Kadın Hastalıkları ve Jinekologlar Kongresi'ne (ACOG) göre, vajinada duyulan en yaygın kokuları tanımladı ve detaylandırdı.

Misk Kokusu

Vajinaların doğal kokuları vardır ve her kadının kokusu farklıdır. Sağlıklı bir vajinanın tipik kokusu en iyi “misk” gibi olarak tanımlanabilir. Vajinanın hafif, misk benzeri kokusu da normaldir. Gerçekten de araştırmalar, bu kokunun kısmen, cinsel çekiciliği artırabilen ve doğurganlık hakkında ince ayrıntıları iletebilen feromonlara bağlı olduğunu ileri sürmektedir. Yine de, herhangi bir koku sizi gerçekten rahatsız ediyorsa, ciddi bir şey olmadığından emin olmak için doktorunuzu aramaktan zarar gelmez.

Pis ve Ağır Koku

Gerçekten pis, kötü olarak nitelendirilebilecek bir şeyin kokusunu alırsanız, vücut sıcaklığınız 38.0° ya da daha fazlaysa, alt karnınızda acı veren bir ağrı yaşıyorsanız üst üreme organlarının iltihaplanması ve enfeksiyonu sorunuyla karşı karşıya olabilirsiniz. Bakteriler vajinadan diğer üreme organlarına geçtiğinde bel soğukluğu ve klamidya gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara neden olabilir. Bu hastalıklar kısırlık ve kronik ağrıya yol açabilir bu yüzden oldukça ciddiye alınması gerekir. Herhangi bir belirti hissederseniz en kısa sürede doktorunuza gitmeyi ihmal etmemelisiniz.

Balık Kokusu

Amerikan Kadın Hastalıkları ve Jinekologlar Kongresi'ne göre vajinanız, kötü kokan güçlü, balık kokusu yayarsa, bir enfeksiyondan muzdarip olabilirsiniz. Koku cinsel ilişkiden hemen sonra artar ve buna akıntı eşlik ederse, vajina'nın hassas pH dengesini bozan bir bakteri üremesi ile işaretlenmiş bir durum olan bakteriyel vajinoz olabilir. Bakteriyel vajinoz (BV) doğum öncesi çağdaki kadınlar arasında en yaygın görülen vajinal enfeksiyonudur. Bir şey vajinanın karmaşık kimyasını bozarsa, zararlı bakteriler kontrolden çıkabilir ve balık kokusu üretebilir. Ya da yeşil akıntı, vajinal kaşıntı ve işerken ağrı hissederseniz, cinsel yolla bulaşan yaygın bir hastalık olan trichomoniasis olabilir. Ancak stres yapmayın, bunların ikisi de antibiyotiklerle çözülebilir. Sadece doktorunuzla görüşün.

Tatlı Benzeri-Mayamsı Koku

Vajinadaki bir maya büyümesi tatlı bir koku üretebilir. Vajina ayrıca bira, un veya maya gibi kokabilir. Bazen ekşi kokar ama aynı zamanda hoş olabilir. Yoğun yanma, kaşıntı veya kuruluk duyguları genellikle maya enfeksiyonlarına eşlik eder. Zamanla daha da kötüye gidiyor ve bazı kadınlar peynire benzer bir akıntı görüyor olabilirler. Bu koku, uyguladığınız bir diyet veya beslenme tarzı nedeniyle olabilir. Örneğin, portakal, ananas ve greyfurt gibi narenciye meyvelerinin vajinal sıvıların kokusunu ve tadını tatlandırdığı bilinmektedir. Bu tür bir enfeksiyon çok önemli olmamasına rağmen doğru tanı için doktora danışmak en iyisidir.

Teneke ve Demir Benzeri Koku

Bazı kadınlar regl dönemlerinde demir benzeri kuvvetli bir koku alırlar. Kan, vajinadan çıktığında eşsiz bir koku yayabilir. Koku oluşması normaldir, bu yüzden parfümlü pedler ya da tamponlar kullanmanıza gerek yok.

Vajinadaki Kötü Kokunun Nedeni Nedir?

Vajinal bölgede diğer bütün vücut girişlerinde olduğu gibi mikroorganizmalar bulunur. Bu mikroorganizmalara flora adı verilir. Vajinal bölgedeki hücreler ayrıca hormonlara bağlıdır. Tıpkı ağzımızdaki tükürük gibi vajinal bölgede de bir tür salgı oluşturulur.

Üreme çağındaki kadınlarda vajinal akıntı olması çok normaldır. Vajinal akıntı olmaması ise anormaldir. Her kadının vücudu ve hormonları farklı olduğundan kişiye özel bir akıntı durumu mevcuttur. Lakin vajinal akıntı normal şartlar altında renksiz ve kokusuz olmalıdır.

Kötü kokulu akıntı, fazla miktarda akıntı, beyaz renkli akıntı veya mukus benzeri bir kıvamda akıntı belirli sağlık sorunlarına işaret edebilir. Akıntının kıvamı adet dönemine yaklaşırken artar, adet dönemi sonrasında ise daha sıvı bir hal alır. Vajinada kötü koku varsa o zaman uzman hekime başvurulmalıdır.

Vajinadaki Kötü Kokuyla Nasıl Baş Ederiz?​

Vajinada kötü kokunun geçmesi için öncelikle temizliğe dikkat edilmelidir. Vajinanın hava alması ve kuru tutulması gerekmektedir. Pamuklu iç çamaşırı kullanılmalı, sentetik çamaşırlar giyilmemelidir. Vajinadaki kötü kokuyu bastırmak amacıyla deodorant gibi kozmetik ürünler kullanılmamalıdır. Bu alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bol su tüketmek vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayacağından iyi gelir. Kafein ve şekerli içeceklerden uzak durmak da vajinada kötü kokuya karşı etkilidir.
Ayrıca kokusu yoğun, baharatlı yiyeceklerden uzak durmak da vajinadaki kokuyu azaltmaya yardımcı olur. Ağzınızı kokutan şeyin vajinanızı da tehdit edebileceğini bilin.

Regl döneminizde tampon ve pedlerinizi de 4-6 saat arayla değiştirmeli ve bunu yalnızca koku için değil sağlığınız için yapmalısınız. Çünkü kirli pedlerde bakteri ürer. Yoğurdun içinde vajinandaki ve vücudunun diğer taraflarındaki bakteriyel salgıları dengelemede yardımcı olabilecek, doğal olarak oluşan probiyotikler vardır. Tekrar eden mantar enfeksiyonunuz varsa her gün yoğurt yemek, vajinada mantar enfeksiyonlarından dolayı oluşan kokuyu yok etmede iyi, sağlıklı bir seçenektir.

Vajinada kötü koku nasıl geçer sorusunun bir diğer yanıtı da çemen otudur. Düzenli tüketildiğinde çemen otu vajinada kokuya iyi gelir. Hormonları düzenler. Düzenli adet görmeyi sağlar. 1 bardak suya 1 çay kaşığı çemen otu koyup biraz beklettikten sonra yatmadan önce ve uyanınca aç karna içmek iyi gelebilmektedir.
 
24,451Konular
87,827Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt