Gelincik Reçeli Nasıl Yapılır?

Katılım
2 yıl 1 ay 19 gün
Mesajlar
17,742
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
541

Gelincik Reçeli Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1 kilo toz şeker
  • 1 kilo gelincik çiçeği
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığından daha az vanilya
  • 1 tatlı kaşığı toz limon tuzu


Gelincik Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?​

Gelinciklerin diplerindeki siyah kısımları kesiyoruz.(Gelinciklerin siyah kısımları alkaloid yani kimyasal madde içeriyor) Kestikten sonra iyice yıkıyoruz ve süzülmesi için süzgece alıyoruz. Gelincikler süzüldükten sonra bir kaba alarak üzerine kaynar su döküyoruz ve bir kaşık yardımıyla alt üst ediyoruz.(Bu esnada renkleri siyaha dönüyor.)

Bir tencereye 1 kilo toz şeker ve 2 bardak su koyarak koyulaşana kadar kaynatıyoruz.

Süzülen gelincikleri iyice sıkıyoruz ve hazırladığımız şerbete atarak kısık ateşte kaynatıyoruz. Gelincik reçeli kıvam alınca yarım çay kaşığından daha az vanilya ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz limon tuzu ilave ediyoruz ve bir taşım daha kaynatıyoruz. Limon tuzu ekleyince gelinciklerin rengi kırmızıya dönüyor. Gelincik reçelimiz sıcakken kavanozlara dolduruyoruz. Afiyet olsun...
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt