Gelin Bohçası Tarifi

Katılım
2 yıl 10 ay 24 gün
Mesajlar
170
Tepkime puanı
82

Gelin bohçası tarifi​

Gelin bohçası tarifi

Gelin bohçası, pratik yapımı ve nefis lezzetiyle çay saatlerinize renk katacak. Kakaolu kreplerin arasına krem konularak hazırlanan gelin bohçası, Hindistan cevizi ve çikolata sosuyla da buluşunca tadına doyum olmuyor. Eğer denemek isterseniz, haydi mutfağa! İşte yapması kolay, yemesi de ayrı keyifli gelin bohçası tarifi...​

  • pisirme-teknikleri.png
    Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler​

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi

Gelin bohçası tarifi Nasıl yapılır?​

Krem şanti ve sütü çırpın ve soğuması için buzdolabına alın.
Şeker ve yumurtayı derin bir kasede iyice çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyin. Daha sonra vanilya, un, kakao ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırıp krep hamuru elde edin.
Krep tavasını ocağa alın. Hazırladığınız karışımdan tavayı kaplayacak kadar dökün ve sadece bir yüzünü pişirin. Hamurunuz göz göz olunca tavadan alın.
Krep hamurunuzu tavadan aldıktan sonra kurumaması için ağzı açık olacak şekilde bir buzdolabı poşetine yerleştirin.
Diğer hamurları da aynı şekilde pişirip soğuması için kenara alın.
Hamurlar soğuduktan sonra arasına krem şantiden sürün ve ikiye katlayın. Krem şantili olan kısmı Hindistan cevizine batırın.
Üzerine de çikolata sosu gezdirerek servis edin.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst Alt