Gavurdağı Salatası

- 4 adet domates
- 4 adet küçük salatalık
- 4-5 adet sivri biber
- Birkaç dal maydanoz
- 5-6 adet taze soğan
- Arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış
- Bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş
- Yarım limonun suyu
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
- Arzuya göre 1 tutam kuru nane
- 1 su bardağı irice kırılmış ceviz
- Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın.
- Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kullanıyorsanız naneyi ekleyin.
- En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın