Füme Levrek Tarif

Katılım
3 yıl 8 ay
Mesajlar
23
Tepkime puanı
113
224210.640x640-438x640.jpg


FÜME LEVREK TARİFİ


İçindekiler
  • 300 gr derisi üzerinde levrek fileto
  • 1 diş sarımsak
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 dal kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 tane yenibahar
  • 3-4 tane karanfil
  • 2 avuç kiraz sapı
  • Yaklaşık 300 gr levrek filetoya eğer kalınsa bıçakla ufak kesikler atın. Eğer bizimki gibi büyük 1 balık değil, 2 parça daha ufak filetodan yapıyorsanız bu işlemi yapmanıza gerek yok.
  • Balığın üzerine birer silme çay kaşığı tuz ve karabiberi, 1 dal kekiğin yapraklarını serpin.
  • 1 diş sarımsağı da ince ince dilimleyip üzerine yerleştirin.
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı döküp balığın her tarafına tümünü yayın.
  • Sıra geldi balığı tütsüleme düzeneğine, temiz ve boyasız bir teneke kutunun kapağının 4 köşesine ve ortasına çivi ile birer delik açın. Bu delikler içerinin hava almasını ve tütsülemenin devam etmesini sağlayacak. Ardından kutunun içine 3-4 tane yenibaharı ve karanfili kabaca dövüp 2 avuç kiraz sapı ile birlikte kutunun altına yayın. Kiraz sapı ve baharatlar tütsülerken hoş bir kokuda verecekler balığa. Ardından kutunun üzerine kenarlarından tutturacak şekilde içi pişirme kağıdı kaplı folyo kağıdı hamak gibi ortası daha aşağıda olacak şekilde yerleştirin.
  • Eğer sizde bu kağıt yoksa 1 kat folyo ve 1 kat pişirme kağıdı da serebilirsiniz. Kağıdı da 4 köşesinden delin. Bu şekilde tütsüleyecek olan duman balığa nüfuz edebilecek.
  • Ortasını delmeyin ki balığın suyu kiraz saplarına akıp söndürmesin. Hamak gibi ortası aşağıda kalacak şekilde yerleştirmemizin sebebi de bu.
  • Kağıdın ortasına sosladığınız balığı yerleştirip kapağını kapatın. Ocağın üzerine koyup altını açın ve 9-10 dakika dumanı tüte tüte pişirin. Biraz duman çıkaracağı için bu işlemi açık havada yapmakta veya mutfağı iyice havalandırmakta fayda var.
  • Tütülü, yumuşacık ve bol sulu füme levrek afiyetle yemeniz için sizi bekliyor
 
  Benzer konular Forum Tarih
Et - Tavuk - Balık 0 216

Benzer konular

Geri
Üst Alt