Fried Rice Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 25 gün
Mesajlar
17,957
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
fried-rice-d7aac1ec-33df-4604-9a38-1eaf4c92f678.jpg


Kızarmış pilav olarak da bilinen fried rice, bir tavada karıştırılarak kızartılan bir yemektir. Yapımında sebze, deniz ürünleri veya tavuk eti kullanılır. İsteğe göre baharat ve soslarla zenginleştirilir. Ana vatanı Çin olarak bilinen fried rice, hem ana yemek olarak, hem de başka bir yemeğin yanına sunulabilir.

Malzemeler​

  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım kırmızı soğan
  • 100-200 gram tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Zerdeçal
  • Zencefil tozu
  • Tuz
  • Tatlı soya sosu
  • Taze soğan
  • Haşlanmış havuç


Fried Rice

Nasıl Yapılır​

  1. İlk olarak tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir kabın içinde soya sosu ile harmanlayın.
  2. Tavukların üzerine karabiber ve tuz serpiştirdikten sonra kenarda bekletin.
  3. Bu esnada küçük bir tavanın içerisinde pirinçleri haşlayın.
  4. Teflonun içine az miktarda yağ ekleyin. Tavaya tavuk etini koyarak soteleyin.
  5. Biber, sarımsak ve soğanları küçük küçük doğrayın. Haşlanmış havuçları da küp şekilde doğrayın.
  6. Tavuğun üzerine sarımsak, biber ve soğanı ekleyin.
  7. Malzemeleri karıştırdıktan sonra zerdeçal, karabiber, tuz ve zencefil tozunu ekleyerek harmanlayın.
  8. Tavanın yarısını boş bırakın. Bu kısma haşlanmış pirinçleri ekleyin.
  9. Pirinçleri soteledikten sonra tavuk eti ile karıştırın. Son olarak havuçları da ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt