Fıstıklı Peynir Helvası

Katılım
2 yıl 2 ay 15 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9622
Malzemeler,

  • 1 kg tuzsuz peynir
  • 2 su bardağı su
  • 2 kahve fincanı buğday nişastası
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı

Hazırlanışı,


  1. Peyniri incecik rendeleyin.
  2. Yarım su bardağı su ve nişastayı bir kapta ezerek inceltin.
  3. Kalan su ve şekeri tencereye alıp bir taşım kaynatın.
  4. Sulu nişastayı tencereye ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin.
  5. Rendelenmiş peyniri ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  6. 15 dakika pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın.
  7. Helva sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
  8. Helva toplarını çekilmiş antepfıstığına bulayıp ılık ya da soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt