Fırında sıcak helva
Kuru kuru portakal yemekten ya da portakal suyu içmekten sıkıldaysanız şöyle en lezzetlisinden bir kaçamak yapmaya ne dersiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyim o zaman size harika bir tarifim var. İster sıcak sıcak kaşıklayın ister ekmek banın.MALZEMELER
- 500 g sade tahin helvası
- 1 portakalın suyu
- 1 limonun suyu
- Yarım çay bardağı iri kırılmış badem (üzeri için)
- Helvayı geniş bir karıştırma kabına alıp bir ezici yardımıyla iyice ezin.
- Üzerine portakal ve limon suyunu ilave edip katı bir macun kıvamına gelinceye kadar ezmeye devam edin.
- Pürüzsüz kıvam alan helvanızı bir fırın kabına alın.
- Üzerlerine iri kırılmış badem serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında helva kabarıp, bademler kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Afiyet olsun.