Fırında Sebzeli Köfte Tarifi
Malzemeler:
Köfte için:
500 g kıyma
1 küçük kuru soğan (rendelenmiş)
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sebzeler için:
2 orta boy patates
1 havuç
1 kabak
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 domates (kabukları soyulup küp doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
1. Köfteyi Hazırlayın: Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, baharatlar ve sıvı yağı bir kapta iyice yoğurun. Küçük köfteler yapıp dinlendirin.
2. Sebzeleri Hazırlayın: Patates, havuç, kabak ve biberleri halka veya küp şeklinde doğrayın. Tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı ile karıştırın.
3. Tepsiye Dizme: Sebzeleri fırın kabına alın, üzerine köfteleri yerleştirin.
4. Sosu Hazırlayın: Salçayı zeytinyağı ile kavurun, sıcak su ve tuz ekleyerek karıştırın. Bu sosu köfte ve sebzelerin üzerine gezdirin.
5. Pişirme: Önceden ısıtılmış 200°C fırında 30-35 da
kika üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Malzemeler:
Köfte için:
500 g kıyma
1 küçük kuru soğan (rendelenmiş)
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sebzeler için:
2 orta boy patates
1 havuç
1 kabak
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 domates (kabukları soyulup küp doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
1. Köfteyi Hazırlayın: Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, baharatlar ve sıvı yağı bir kapta iyice yoğurun. Küçük köfteler yapıp dinlendirin.
2. Sebzeleri Hazırlayın: Patates, havuç, kabak ve biberleri halka veya küp şeklinde doğrayın. Tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı ile karıştırın.
3. Tepsiye Dizme: Sebzeleri fırın kabına alın, üzerine köfteleri yerleştirin.
4. Sosu Hazırlayın: Salçayı zeytinyağı ile kavurun, sıcak su ve tuz ekleyerek karıştırın. Bu sosu köfte ve sebzelerin üzerine gezdirin.
5. Pişirme: Önceden ısıtılmış 200°C fırında 30-35 da
kika üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun!