Fırında Rosto Köfte Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,731
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
ROSTO.jpg

MALZEMELER​

  • 500gr az yağlı dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu (110ml)
  • 1 yarım çay bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Patates püresi için;
  • 5 adet büyük patates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt (125ml)
  • Tuz, karabiber

TALİMATLAR​

  • Kıyma ve bütün malzemeler uygun bir kaba alınır ve çiğ köfte yoğurur gibi 6-7 dak. boyunca yoğurun. Bu tarife yoğurmak çok önemli. Kıymanız bütün malzemelerle özlemiş ve pürüzsüz bir kıvam almalıdır. Bu şekilde rostomuz dağılmaz.
  • Hafif elinizi nemlendirerek kıymayı rulo sekline getirin. Fırın kağıdına sarıp 30 dak buzdolabında dinlendirin. Dinlenme süresinden sonra sarılı olan köfteyi fırın tepsisine alın. Fırın kağıdınin yanmaması için üzerini hafif nemlendirin ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında hemen hemen 30dk pişirin.
  • Pişme süresinden sonra rostoyu fırından çıkartın. Yağlı kağıdından çıkartıp 15. dak dinlenmeye alin. 15 dak.
  • Sonunda keskin bir bıçakla rostoyu 1 parmak kaldığında dilimleyin. Uygun bir borcama dizin.
  • Sosunu hazırlayın ve rosto un üzerine gezdirin. Tekrar 180 derecelik fırında pişirmeye alın.
  • Üzerinin fazla kızarması için üzerini bir tepsiyle kapatıp 25 dak pişirin. Patates püresi için patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu su içersinde yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patatesin suyunu süzün ve tereyağını ekleyip ezin.
  • Üzerine sütü tuz ve karabiber ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edin. Servis ederken tabağa patates püresini koyun onun üzerine Rosto köfte ve sosundan üzerine gezdirin. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.
  • Yanına tercihen pirinç pilavı veya makarna yapabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt