Malzeme Listesi
- 1 paket spaghetti makarna
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Yemeğin Yapılışı
Adım1
Kaynamış suya spagettileri ekleyin ve 10 dakika kadar haşlayın.
Adım2
Ayrı bir kasede yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırın.
Adım3
Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip tekrar karıştırın.
Adım4
Haşlayıp, suyunu süzdüğünüz spagettiyi harcın bulunduğu kaseye aktarın ve sos tüm makarnaya yaypılana kadar karıştırın.
Adım5
Tereyağıyla yağladığınız yapışmaz tavaya makarnanın yarısını aktarın. Üzerine lor peyniriserpiştirin.
Adım6
Cevizin de tamamını serpiştirdikten sonra geriye kalan spagettiyi de tavaya aktarın ve üzerine bastırın.
Adım7
Ara ara kontrol edip tavayı çevirerek, kısık ateşte her iki yüzünü de kızarana kadar, yaklaşık 15'er dakika pişirin.
Adım8
Her iki yüzü de kızardıktan sonra bir servis tabağına aktarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.Afiyet olsun