Fırında Köfteli Pırasa Yemeği Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 19 gün
Mesajlar
17,740
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
kofteli-pirasa-yemegi_890_395.jpg

Malzemeler

3-4 adet pırasa.
Köfte harcı için;
250 gram kıyma,
1 adet yumurta,
1 adet soğan,
3 yemek kaşığı galeta unu (bayat ekmek içi de kullanabilirsiniz).
Tuz,
Kekik,
Pul biber,
Toz biber.

Sosu için;

1 yemek kaşığına yakın salça,
2 su bardağı su,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz.


Fırında Köfteli Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır ?

Öncelikle köfte harcını hazırlayın.Harç için gerekli olan kıymayı derin bir kabın içine alın üzerine soğan rendeleri,yumurta,ekmek içi veya galeta unu,baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğurun.Pırasaları yıkayıp çok uzun olmayacak şekilde parçalara ayırın.(kesin).Köfte harcından parçalar alın ve şekil verin.Pırasanın uzunluğunu da köftenizin boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.Fırın kabınıza 1 köfte 1 pırasa olacak şekilde tek tek dizin.Sos için sıvı yağ, salça, su ve tuzu bir kabın içinde karıştırarak pişirin.Salçası eridikten sonra fırın kabınıza dizdiğiniz köfte ve pırasaların üzerine dökün.(su , malzemelerinizin üzerine azıcık çıksın).Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 40 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun...
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt