Ekli dosyayı görüntüle 1803
Fırında
6+ Kişilik
60+ dk
Yapımı için malzemeler
1 bütün hindi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı ılık su
1 çay bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı kuru maydanoz
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet küçük patates
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kullanılan ürünler;
Arçelik Ankastre Fırın
Fırında Bütün Hindi Tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle 'ı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
Bütün hindiyi yıkayın ve içini temizleyip geniş fırın tepsisine alın.
Hindinin göğüs etinin üzerinden deriyi küçük bir bıçak darbesiyle ayırın ve 2 kaşık tereyağını içine koyun.
Diğer göğüs derisini de aynı şekilde ayırıp 2 yemek kaşığı tereyağını koyun.
Soğan, sarımsak, patates ve havucu iri iri doğrayın ve hindinin içine yerleştirin.
Derin bir kapta tavuk suyu, zeytinyağı, kuru maydanoz, tuz, karabiber ve ılık suyu karıştırın.
Bu karışımı hindinin üzerine gezdirin, suyun fazlası fırın tepsisinin içinde kalacak.
Tepsinin üzerini önce yağlı kağıt sonra da folyo ile kaplayın.
Önceden ısıttığınız 'da yaklaşık 3,5 saat pişirin.
Pişirme sonunda folyo ve yağlı kağıdı üzerinden alıp üzeri açık halde üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık
45 dakika daha pişirmeye devam edin.
Fırından çıkarttığınız hindiyi 10 dakika dinlendirin.
Ardından servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Fırında
6+ Kişilik
60+ dk
Yapımı için malzemeler
1 bütün hindi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı ılık su
1 çay bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı kuru maydanoz
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet küçük patates
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kullanılan ürünler;
Arçelik Ankastre Fırın
Fırında Bütün Hindi Tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle 'ı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
Bütün hindiyi yıkayın ve içini temizleyip geniş fırın tepsisine alın.
Hindinin göğüs etinin üzerinden deriyi küçük bir bıçak darbesiyle ayırın ve 2 kaşık tereyağını içine koyun.
Diğer göğüs derisini de aynı şekilde ayırıp 2 yemek kaşığı tereyağını koyun.
Soğan, sarımsak, patates ve havucu iri iri doğrayın ve hindinin içine yerleştirin.
Derin bir kapta tavuk suyu, zeytinyağı, kuru maydanoz, tuz, karabiber ve ılık suyu karıştırın.
Bu karışımı hindinin üzerine gezdirin, suyun fazlası fırın tepsisinin içinde kalacak.
Tepsinin üzerini önce yağlı kağıt sonra da folyo ile kaplayın.
Önceden ısıttığınız 'da yaklaşık 3,5 saat pişirin.
Pişirme sonunda folyo ve yağlı kağıdı üzerinden alıp üzeri açık halde üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık
45 dakika daha pişirmeye devam edin.
Fırından çıkarttığınız hindiyi 10 dakika dinlendirin.
Ardından servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!