Fasulye turşulu mısır unu keki
Probiyotikler bakımından oldukça zengin olan turşular da bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir rol oyunuyor.
MALZEMELER
- 14-15 fasulye turşusu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 4.5 su bardağı mısır unu
- Bir tutam tuz
- Bir tutam toz şeker
- Fasulye turşularını küçük küçük doğrayın.
- Tereyağını geniş bir tavada eritip doğradığınız fasulye turşularını ilave edin.
- Turşular hafif karmelize oluncaya kadar kavurun.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Yumurtalar, süt, sıvı yağ ve süzme yoğurdu geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın.
- Kalan kuru malzemeleri ve kavurduğunuz fasulye turşularını ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Harcı hafif yağladığınız bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Fırından alıp soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
- Not: Eğer dikdörtgen bir kalıp kullanırsanız kare kare dilimleyerek ekmek niyetine de tüketebilirsiniz. Özellikle balık kızartmalarına çok yakışıyor.