- Katılım
- 4 yıl 1 ay 27 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Evde kaldığımız bu günlerde siz okurlarımız için evde leziz pizza tarifi nasıl yapılır bunu anlatıyoruz. Haftasonu kısıtlamalarında vakit geçirmek için iyi bir aktivite olabilir, tabii lezzetli bir pizza yemekte bunun hediyesi.
Evde leziz pizza tarifi içi derin bir kap alarak işe başlayın, kabın içine 5 su bardağı un koyun. Unun ortasına elinizle çukur açın. O çukura şeker, tuz, zeytinyağı, maya, su ekleyin ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Hamur ellerinize yapışacaktır bunun için elinize az az un dökmelisiniz, iyice yoğurun ve hamur elinize yapışmayana dek devam edin. Streçle 1 saat dinlemenye bırakın, hamur kabaracak. Hamuru açtığınızda, masayı biraz unlayın ve hamuru masaya koyun, eğer yapışıyorsa elinize birazcık un alın ve sonra baget ekmek gibi yuvarlayın, eşit 3 parçaya bölün. Sonra 2 parçayı streçe geri sararak dinlenmeye bırakın, açık kalırsa kurur.
Elimizde kalan 1 parçayı masaya az un ve irmik dökerek hamuru üstüne koyun. Merdane ile açmaya başlayın daire şeklinde sevdiğiniz kalınlığa göre açın ve tepsiye alın. İrmik pizzanın altı güzel olsun diye konuluyor ama üstüne sakın serpmeyin irmik sadece altında olacak. Merdaneye arada un dökerseniz açarken hamur yapışmayacaktır. (Diğer 2 parça hamura da bu işlemleri sırasıyla uygulayınız.)
Burası sizin isteğinize göre şekillenebilir, örnek olacak şekilde malzemeleri paylaşıyoruz.
Pizza Yapılışı;
Tepsiye aldığınız hamurun ortasına, hazırladığınız karışım sosunu istediğiniz kadar kaşıkla dökün. Döktükten sonra rendelediğiniz kaşarla zemini kaplayın. Biberleri, zeytini ,sucukları ve mısırıları ekleyin. Üstüne de az kapatıcak şekilde kaşar rendesi serpin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirin.
Afiyet olsun.
Pizzanın Hamur Yapım Aşaması
Malzemeler;- 5 Su bardağı un
- 2 Su bardağı ılık su (Unu hangi bardakla koyduysanız suyu da o bardakla koymalısınız.)
- 1 Yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 4 Yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 Tatlı kaşığı instant maya
Evde leziz pizza tarifi içi derin bir kap alarak işe başlayın, kabın içine 5 su bardağı un koyun. Unun ortasına elinizle çukur açın. O çukura şeker, tuz, zeytinyağı, maya, su ekleyin ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Hamur ellerinize yapışacaktır bunun için elinize az az un dökmelisiniz, iyice yoğurun ve hamur elinize yapışmayana dek devam edin. Streçle 1 saat dinlemenye bırakın, hamur kabaracak. Hamuru açtığınızda, masayı biraz unlayın ve hamuru masaya koyun, eğer yapışıyorsa elinize birazcık un alın ve sonra baget ekmek gibi yuvarlayın, eşit 3 parçaya bölün. Sonra 2 parçayı streçe geri sararak dinlenmeye bırakın, açık kalırsa kurur.
Elimizde kalan 1 parçayı masaya az un ve irmik dökerek hamuru üstüne koyun. Merdane ile açmaya başlayın daire şeklinde sevdiğiniz kalınlığa göre açın ve tepsiye alın. İrmik pizzanın altı güzel olsun diye konuluyor ama üstüne sakın serpmeyin irmik sadece altında olacak. Merdaneye arada un dökerseniz açarken hamur yapışmayacaktır. (Diğer 2 parça hamura da bu işlemleri sırasıyla uygulayınız.)
Pizza Yapım Aşaması
Pizza Malzemeleri;Burası sizin isteğinize göre şekillenebilir, örnek olacak şekilde malzemeleri paylaşıyoruz.
- Zeytin
- Sucuk
- Mısır
- Mantar
- Yeşil biber
- Kaşar
- 1.5 Yemek kaşığı salça
- 1.5 Fincan su
- 2-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 Çorba kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı tuz. (İsterseniz fesleğende koyabilirsiniz)
Pizza Yapılışı;
Tepsiye aldığınız hamurun ortasına, hazırladığınız karışım sosunu istediğiniz kadar kaşıkla dökün. Döktükten sonra rendelediğiniz kaşarla zemini kaplayın. Biberleri, zeytini ,sucukları ve mısırıları ekleyin. Üstüne de az kapatıcak şekilde kaşar rendesi serpin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirin.
Afiyet olsun.