Evde Ketçap Yapımı

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 8846

Evde Ketçap Yapımı​

  • 4 kg domates
  • 2 kg kırmızı tombul biber
  • göz kararı acı
  • isteğine göre kırmızı cin biber
  • 10 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sirke
  • göz kararı tuz
Evde Ketçap Yapımı:
Öncelikle kırmızı biberleri temizleyip küp şeklinde dogruyoruz ve tencerelere koyuyor üzerine aynı şekilde küp küp dogradıgımız domateslerimizi ve acı biberini ilave edip ocakta kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayıp rengi değişmeye başlayan sosumuza sarımsakları ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Koyulaşıp, rengi değişen sosumuzu blender yardımıyla iyice çekiyoruz. Kıvamı ayarlandıktan sonra sirke, sıvı yagımızı ve tuzumuzu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp konserve şişelerine dolduruyoruz. Şişeleri uyutmak için ters çeviriyoruz ve bir gün bu şekilde bekletiyoruz. Bu mükemmel sos tarifini deneyip her yıl yapacagınızdan eminim, afiyet olsun
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt