Et Seçmenin Tüyoları

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 9 gün
Mesajlar
25,232
Tepkime puanı
8,697
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Sağlıklı ve dengeli beslenmenin püf noktası doğru ürünü seçebilmek. Konu kırmızı et olunca güvenilir bilgiyi bulmak da zorlaşıyor. Bonfilet, renginden tedarik sürecine kadar kırmızı et seçerken dikkat edilmesi gerekenleri et yemeyi sevenler ile paylaşıyor.
Et seçmenin tüyoları


İnsan sağlığı ve dengeli beslenme açısından çok önemli olan kırmızı eti alırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Tüketiciyi sağlıklı ve güvenilir gıda ile buluşturan Bonfilet, et seçmenin tüyolarını tüketicilerle paylaşıyor. İşte Bonfilet COO'su ve Gıda Mühendisi Kemal Bozkuş'tan et seçerken yapılması gerekenler:
768

ETİN RENGİ VE KOKUSU KENDİNİ ELE VERİYOR
Satın alacağınız etin tüketime uygun olup olmadığını anlamanız için birkaç önemli nokta var. Bunlardan birincisi etin rengi. Yeni kesilmiş bir et kadar olmasa da satın alacağınız etin canlı ve parlak kırmızı renge sahip olması gerekiyor. Aynı şekilde yüzeyinde aşırı ıslaklık ve yapışkanlık bulunmamasına dikkat edilmeli. Etin kendine has kokusundan farklı olarak ağırlaşmış bir kokuya sahip olmaması, ilaç ya da dezenfektan kokusu olmaması da dikkat edilmesi gereken noktalar arasında.
768


VETERİNER HEKİM MUAYENESİNDEN GEÇMELİ!

Tüketiciye sunulacak etin sağlık açısından risk yaratma ihtimalini önlemek için kesilecek hayvanların muhakkak veteriner hekim muayenesinden geçmesi gerektiğinin önemine değinen Bozkuş, kesim, parçalama ve paketlenmenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı tesislerde yapılmasının bir zorunluluk olduğunu vurguladı.
768

SON KULLANMA TARİHİNE DİKKAT!
Uygunsuz saklama koşulları etin üzerinde zararlı mikroorganizmaların üremesi için uygun ortam oluşturuyor. Tedarik sürecinde soğuk zincir şartlarında saklanmış olmasına ve ambalaj üzerinde hasar bulunmamasına bakılmalı. Eğer dondurulmuş bir ürün alınıyorsa, son kullanma tarihleri mutlaka kontrol edilmeli. Fazla alınan etleri tek kullanımlık paketler halinde bölerek derin dondurucuda muhafaza etmek ise sağlık açısından dikkat edilmesi gereken noktalardan biri.
EN İYİ SATICI GÜVENDİĞİNİZ SATICI
Gıda tüketiminde en çok dikkat edilmesi gereken konu sağlıklı ve güvenilir olması. Etinizi aldığınız yeri tanır, üretimden sofranıza gelene kadar her aşamasına şahit olabileceğiniz bir marka seçerseniz, güvenle tüketebilirsiniz. 114 yıllık tecrübeye sahip Bonfilet, her aşamasında izlenebilirliği bulunan ürünleri ile et yemeyi sevenlere sağlıklı ve güvenilir gıda sunuyor.
 
Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
112
Tepkime puanı
113
Yaş
48
Konum
İstanbul
İsim
Kerim Abdul Cabbar
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
etin kilosundan haberın varmı senın :D
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 9 gün
Mesajlar
25,232
Tepkime puanı
8,697
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
20 liralık kıyma et ihtiyaçına yeter kilosunu boşver :P biraz yumruk kadar olsa yeter haha
 
Geri
Üst Alt