Et Salatası Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
et-salatasi-paag54mmxa7md12tg6wxmbqsc5wer1f4di259oysso.jpg

Et Salatası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 600 gram kadar kuşbaşı şeklinde minik minik doğranmış et. (Yağsız olması tercih edilir.)
  • 6 adet salatalık turşusu. (Doğrama rahatlığı için kornişon olabilir.)
  • 1 adet kırmızı ve közlenmiş biber
  • 3 adet yeşil köy biberi ya da 5 adet kıl biber
  • Yarım demetten biraz fazla maydanoz
  • Yarım demetten biraz fazla dere otu.
  • 3 adet arpacık ya da minik soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 6-7 dal semizotu
Et Salatası Üzerine Yapılacak Sos İçin Malzemeler

  • Orta boy kahve fincanı ile zeytinyağı
  • Yarım diş sarımsak
  • Orta boy yarım limonun suyu
  • 1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1,5 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
Et Salatasının Yapılışı Nasıldır?

  • Etleri yeterince su eklediğiniz bir tencerede iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  • Etleriniz istediğiniz kıvama geldiğinde süzün ve üzerine turşularınızı minik minik dilimleyin.
  • Sarımsakları dövün ve salça ile harmanlayın
  • Maydanoz ve dereotunu kıyın
  • Közlenmiş kırmızı biber ve yeşil biberlerinizi uzun ve ince olarak kesin.
  • Semizotuna bıçak sürmeden elinizle kopararak serpiştirin.
  • Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde et ile tamamen harmanlanana kadar karıştırın.
  • İstediğiniz bir sunum tabağına yerleştirmiş olduğunuz etleri bir süre dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz etin üzerine limon suyu, hardal, kekik, pul biber, tuz, nar ekşisi, kekik ve zeytinyağı ile hazırladığınız sosu her yerine eşit şekilde olacak şekilde yedirin.
  • Salatanızın üzerine iri nane yaprakları ya da istediğiniz şekilde taze kekik yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt