Et Salatası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 600 gram kadar kuşbaşı şeklinde minik minik doğranmış et. (Yağsız olması tercih edilir.)
- 6 adet salatalık turşusu. (Doğrama rahatlığı için kornişon olabilir.)
- 1 adet kırmızı ve közlenmiş biber
- 3 adet yeşil köy biberi ya da 5 adet kıl biber
- Yarım demetten biraz fazla maydanoz
- Yarım demetten biraz fazla dere otu.
- 3 adet arpacık ya da minik soğan
- 2 diş sarımsak
- 6-7 dal semizotu
- Orta boy kahve fincanı ile zeytinyağı
- Yarım diş sarımsak
- Orta boy yarım limonun suyu
- 1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1,5 çay kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- Etleri yeterince su eklediğiniz bir tencerede iyice yumuşayana kadar haşlayın.
- Etleriniz istediğiniz kıvama geldiğinde süzün ve üzerine turşularınızı minik minik dilimleyin.
- Sarımsakları dövün ve salça ile harmanlayın
- Maydanoz ve dereotunu kıyın
- Közlenmiş kırmızı biber ve yeşil biberlerinizi uzun ve ince olarak kesin.
- Semizotuna bıçak sürmeden elinizle kopararak serpiştirin.
- Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde et ile tamamen harmanlanana kadar karıştırın.
- İstediğiniz bir sunum tabağına yerleştirmiş olduğunuz etleri bir süre dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz etin üzerine limon suyu, hardal, kekik, pul biber, tuz, nar ekşisi, kekik ve zeytinyağı ile hazırladığınız sosu her yerine eşit şekilde olacak şekilde yedirin.
- Salatanızın üzerine iri nane yaprakları ya da istediğiniz şekilde taze kekik yaprakları ile süsleyebilirsiniz.