Erzurum mutfağına özgü gliko tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
gliko-2f8b1c93-4b6f-42bd-8fff-e991b3641115.jpg

Malzemeler​

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı kaynar su
Üzeri için:
  • 5 kaşık yoğurt
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
Sos için:
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber


Gliko

Nasıl Yapılır​

  1. Köftelik bulgur ve su kaba alınarak kaynatılır.
  2. Pişen bulgura yumurta, baharat ve un eklenerek yoğurulur. 5 dakika dinlendirilir. Ardından el ile fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.
  3. Tuzlu kaynar suya atılarak haşlanır.
  4. Üzeri için yoğurt ve sarımsak karıştırılır.
  5. Sos için tereyağı eritir, salça eklenerek kavrulur. Pul biber eklenerek altı kapatılır.
  6. Servis tabağına bulgur köfteleri alınır, üzerine yoğurt ve sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt