Erik Turşusu Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 19 gün
Mesajlar
17,742
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
Malzemeler:

  • 1 buçuk kg yeşil erik
  • 115 diş sarımsak
  • 15 adet tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı kişniş tohumu
  • 1 yemek kaşığı kereviz tohumu
  • 1 limon
  • Yarım çay bardağı limon sirkesi
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Tarif:

Turşu kurulacak suyu kaynatın, tuzunu, şekerini ekleyip soğuması için bırakın. Erik, sarımsak, karabiber, kişniş tohumu, limon sırası ile kavanoza doldurun. Sirkeyi ve soğuyan turşu suyunu doldurup kapağını kapayın.
 
Geri
Üst Alt