Malzemeler:
Turşu kurulacak suyu kaynatın, tuzunu, şekerini ekleyip soğuması için bırakın. Erik, sarımsak, karabiber, kişniş tohumu, limon sırası ile kavanoza doldurun. Sirkeyi ve soğuyan turşu suyunu doldurup kapağını kapayın.
- 1 buçuk kg yeşil erik
- 115 diş sarımsak
- 15 adet tane karabiber
- 1 yemek kaşığı kişniş tohumu
- 1 yemek kaşığı kereviz tohumu
- 1 limon
- Yarım çay bardağı limon sirkesi
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Turşu kurulacak suyu kaynatın, tuzunu, şekerini ekleyip soğuması için bırakın. Erik, sarımsak, karabiber, kişniş tohumu, limon sırası ile kavanoza doldurun. Sirkeyi ve soğuyan turşu suyunu doldurup kapağını kapayın.