Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Normal
Malzemeler:200 ml'lik bardak ölçüsüyle;3 adet çanak enginar + suYarım limon suyu3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı7 - 8 dal taze soğan, incecik doğranmış1 bardak iri pilavlık bulgur1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz2 bardak sıcak su1 limonun rendelenmiş kabuğuYarım demet dereotu, incecik doğranmışYapılışı:*Orta boy tencereye 2 litre su alın, enginarları boyutlarına göre 4 veya 6 parçaya bölün ve tenceredeki suya aktarın. Yarım limon suyunu da ekleyerek enginarlar hafifçe yumuşayana kadar 5 - 6 dakika haşlayın. Haşlanan enginarları bir tabağa geçirin.*Pilav tenceresine zeytinyağını akıtın, ocağı açık ateşe ayarlayın, doğranmış soğanları ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Bulgur, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın, üzerine enginarları sıralayıp sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin.*Ocağı kapattıktan sonra rendelenmiş limon kabuğunun yarısını pilavın üzerine serpiştirin, temiz bir mutfak havlusuyla üzerini öterek 10 dakika kadar demlendirin. Bu süre sonunda dereotunu ekleyerek karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğunun kalanını pilavın üzerine gezdirin.
Malzemeler:
200 ml'lik bardak ölçüsüyle;
Yapılışı:
*Orta boy tencereye 2 litre su alın, enginarları boyutlarına göre 4 veya 6 parçaya bölün ve tenceredeki suya aktarın. Yarım limon suyunu da ekleyerek enginarlar hafifçe yumuşayana kadar 5 - 6 dakika haşlayın. Haşlanan enginarları bir tabağa geçirin.
*Pilav tenceresine zeytinyağını akıtın, ocağı açık ateşe ayarlayın, doğranmış soğanları ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Bulgur, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın, üzerine enginarları sıralayıp sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
*Ocağı kapattıktan sonra rendelenmiş limon kabuğunun yarısını pilavın üzerine serpiştirin, temiz bir mutfak havlusuyla üzerini öterek 10 dakika kadar demlendirin. Bu süre sonunda dereotunu ekleyerek karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğunun kalanını pilavın üzerine gezdirin.