Empanada (Bolivya)

Katılım
3 yıl 7 ay 3 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
75 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım su bardağı su
İç harcı için:
1 adet kuru soğan
10 dal maydanoz
200 gram az yağlı kıyma
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı su

Yumurta, sirke ve suyu bir kasede çırpmakla başlayın.
Başka bir kabın içinde unu, tuzu ve tereyağını karıştırın. İki karışımı bir kapta yoğurmaya başlayın.
Yoğurduğunuz hamuru dinlenmesi için 40 dakika bekletin.
Bu arada iç harcını yapmaya başlayın.
Harç malzemelerini bir tavada güzelce kavurun.
Dinlenen hamuru avuç içi büyüklüğünde bezelere bölün.
Bezeleri unla açarak iç harcını yerleştirin ve ağızlarını kapatın.
Bu sırada yumurta ve suyu bir kapta karıştırarak hazırladığınız bezelerin üzerine sürün.
Börekleri tepsiye dizin. 80 derecelik fırında 30 dakika kadar, üstleri kızarana kadar pişirin.
Sıcak servis edebilirsiniz.

Not: Empanadas böreğinin iç harcında dilediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Börekleri istediğiniz boyut ve şekillerde hazırlayabilirsiniz.
 
  Benzer konular Forum Tarih
Dünya Mutfakları 0 155

Benzer konular

Geri
Üst Alt