Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Normal
EKŞİLİ PİLAVEkşili pilav tarifi için malzemeler2 su bardağı siyez bulguru2 soğan1 çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı salça5~6 asma yaprağı4 su bardağı suTuzKarabiber2 su bardağı ekşi yoğurtEkşili pilav Nasıl YapılırSiyez bulgurunu en az bir saat sıcak suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve ince doğradığınız asma yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin. Su, tuz ve karabiberi ekleyin. Su kaynamaya başlayınca suyunu süzdüğünüz bulguru ilave ederek kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Ekşi yoğurdu kesik kesik olmaması için sürekli karıştırarak pilava ekleyin. Yoğurtla beraber 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın
EKŞİLİ PİLAV
Ekşili pilav tarifi için malzemeler
2 su bardağı siyez bulguru
2 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
5~6 asma yaprağı
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
2 su bardağı ekşi yoğurt
Ekşili pilav Nasıl Yapılır
Siyez bulgurunu en az bir saat sıcak suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve ince doğradığınız asma yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin. Su, tuz ve karabiberi ekleyin. Su kaynamaya başlayınca suyunu süzdüğünüz bulguru ilave ederek kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Ekşi yoğurdu kesik kesik olmaması için sürekli karıştırarak pilava ekleyin. Yoğurtla beraber 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın