- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 8221
Eggs Florentine Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler- 1 yuvarlak kepekli sandviç ekmeği
- Yarım demet kuzu ıspanak
- 4~5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı sirke
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
- 2 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı tane beyaz biber
- 4 yumurta sarısı
- 250 g tereyağı
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Eggs Florentine Nasıl Yapılır?
- Sandviç ekmeğini ortadan ikiye kesip kızartın. Ispanakları iri kıyıp zeytinyağında hafif soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
- Yumurtaları yapmak için bir sos tenceresinde suyu kaynatın sirke katıp yumurtayı kırın. Yumurtanın akı katılaşana kadar pişirip kevgir ile sudan çıkartın.
- Diğer yumurta için de aynı işlemi tekrarlayın. Hollandez sos için, sirke, su ve biber tanelerini bir tavaya alarak kaynama noktasına getirin.
- Ocağı kısıp bir dakika hafifçe kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karışımı başka bir kaba aktarıp içine yumurta sarılarını ekleyerek çırpın.
- Bir sos tenceresinin yarısına kadar su doldurup kabı üstüne yerleştirin. Karışım kıvama gelene kadar çırpın.
- Eritilmiş tereyağını çırpmaya devam ederek çok yavaş ekleyin. Limon suyunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Bir servis tabağına üst üste olacak şekilde sırasıyla kızarmış sandviç ekmeği, sotelediğiniz kuzu ıspanak, poşe usulü pişirdiğiniz yumurtayı yerleştirin.
- Yumurtanın üzerine hollandez sos gezdirin. Kırmızı pul biberle tatlandırıp servis yapın.