Duvaklı pilav tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 14 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 12264

MALZEMELER​

  • 2 su bardağı pirinç
    3 çorba kaşığı tereyağı
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    Yarım çay bardağı badem
    3 su bardağı et suyu
    250 gram kıyma
    1 adet küçük boy soğan
    1 tatlı kaşığı salça
    Tuz, karabiber, pulbiber
Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin ve süzün. Bol suyla yıkadıktan sonra süzülmesi için bir kenara alın. Derin bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin. Pirinci katın ve kısık ateşte 5-6 dakika kavurun. Et suyunu katıp, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp, 10 dakika tencerenin ağzı kapalı olarak demlendirin. Kalan 2 çorba kaşığı tereyağını eritin ve pilavın üzerine gezdirip karıştırın. Bir tavaya koyduğunuz 1 çorba kaşığı sıvıyağda kıyma ve kıyılmış soğanı etin rengi dönene kadar kavurun. Salça, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Bademleri 1 çorba kaşığı sıvıyağda rengi dönene kadar kavurun. Servis tabağına önce pilavı alın ve üzerine kıymayı yayın. Bademlerle süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt