Domatesli Tel Şehriye Çorbası Tarifi

Katılım
3 yıl 7 ay 3 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Ekli dosyayı görüntüle 3435

Malzemeler:
2-4 kişilik
Tavuk Suyu İçin:
1 Adet Derili kalça Tavuk But
1 Adet Orta boy Kuru Soğan
1 Diş Sarımsak
3 Yaprak kuru Defne Yaprağı
1 Adet Su
Çorba İçin:
1 Adet Domates Salçası
3 Adet rendelenmiş Domates
1 Çay Bardağı Tel Şehriye
1 Adet Limon
1/2 Demet Maydanoz

Yapılışı:
Kalçalı tavuk butu yıkayın ve tencereye alarak dört bardak sıcak su ekleyin. Tuz, karabiber, defne yaprağı ilave ederek orta ateşte kaynamaya alın. Soğan ve sarımsağı soyup ikiye bölerek ekleyin.
Domatesi kabukları elinizde kalacak şekilde avucunuzun içi ile rendeleyin. Ayrı bir sos kabında bir yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin ve domates salçasını da ilave ederek kokusu çıkana kadar bir iki tur çevirin.
Kemiğinden ayrılacak kadar pişen ve yumuşayan tavuk suyundan süzgeçli kepçe ile tavuk etlerini, soğan ve sarımsakları, defne yapraklarını çıkarın.
Kaynayan tavuk suyuna domates sosunu ve şehriyeleri ilave ederek karıştırın, kaynayınca kısık ateşe alın ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen çorbanın altını kapatıp ince ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Limon ve kraker veya kızarmış ekmeklerle sıcak servis edin. Afiyet olsun !

Not : Tavuğunuz fazla yağlı ve çorba ağır gelirse, çorbayı soğutun ve üzerine çıkıp donan yağı bir kaşık yardımı ile alın.​
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt