Domates Soslu Turşu Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 13 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Malzemeler: 800 gr salatalık; 4 yemek kaşığı. domates suyu; 3 yemek kaşığı. l. slaytlı şeker; 1 yemek kaşığı. l. slaytsız tuz; 1 diş sarımsak; Defne yaprağı; maydanoz; 70 ml sirke (% 9); karabiber ve bir kavanozda ve bir turşunun içinde.

Ekli dosyayı görüntüle 8843

Pişirme metodu: Kavanozları sterilize edin. Sarımsak dişlerini, defne yaprağını ve biraz karabiberleri tabana yerleştirin. Kavanozu salatalıkla doldurun. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin. Bir tencerede domates suyu, tuz, şeker, karabiber ve sirkeyi karıştırın. Sobaya maksimum ısıda yerleştirin. Dikkatiniz dağılamaz, sürekli karıştırın. Kaynattıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Elde edilen sıcak karışımı kavanozlara dökün. 15 dakika sterilize edin. Kavanozları kapaklarla kapatın. Kapakları tekrar kapatın ve kutuları iki gün karanlık bir yere koyun.

Not! Suyunun yoğunluğu herkes için farklıdır, bu nedenle ortaya çıkan karışım yeterli değilse, oda sıcaklığında bir miktar kaynamış su dökün.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt