Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Diyarbakir Usulü Ekşili Kuru Dolma

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elysian
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
1 ay 10 gün
Mesajlar
236
Tepkime puanı
58
Yaş
35
Konum
Ordu

Diyarbakir Usulü Ekşili Kuru Dolma

Lld991.jpg

  • 250 gram kıyma
  • 2 diş rende sarımsak
  • 3-4 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sumak ekşisi
  • 2 bardak pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Nane
  • Acı kırmızı biber
  • Sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 15 adet kuru dolmalık biber
  • 15 adet kuru dolmalık patlıcan
Diyarbakir Usulü Ekşili Kuru Dolma Nasıl Yapılır?
  1. Kuru biber ve patlıcan yumuşayıncaya kadar haşlanır, suyu süzülür.
  2. Tüm iç malzemeleri bir kaba boşaltın üzerine sumak ekşisinin yarısı koyun ve karıştırın.
  3. Biber ve patlıcanlar bu iç ile doldurulup tencereye dizin.
  4. Bir tavada yağ ile salçayı kavurun. Üzerine 1 litre su ve kalan sumak ekşisini ilave edin.
  5. Tencereye dizdiğiniz patlıcanların üzerine gezdirin ve kısık ateşte 45-50 dakika pişirin
 
Geri
Üst Alt