Deve Kuşu Eti Yenir Mi ?

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Yaşayan tüm kuşların en büyüğü ve en ağırı olan deve kuşu, gerçekten de doğanın en büyük tuhaflıklarından biridir. Tamamen büyümüş devekuşları, 2-3 metre boyuna ulaşabilir, ve neredeyse 140-150 kg ağırlığına ulaşabilmektedir.

Bu devasa kuşlar, yırtıcılardan kaçmak için uçmak yerine, güçlü bacaklarını saatte 40 mil hızla koşmak için kullanırlar - ya da daha kötüsü olursa, saldıranları inanılmaz bir güçle tekmelerler. Tüm bu yüksek hızlı hareket, deve kuşlarının tavuklara benzer şekilde çok sayıda yağsız kas geliştirdiği anlamına gelir. Ancak devekuşu etinin büyük boy bir tavuk gibi tadı olduğunu düşünmek ona büyük bir haksızlık olur.

Devekuşu etinin mutfaktaki çok yönlülüğünün sırrı, yağsız kas ve kırmızı et kombinasyonundan geliyor. Etleri için yetiştirilen diğer kuş türlerinin (tavuklar, ördekler, serçeler vb.) aksine, devekuşları, ratitler olarak bilinen bir kuş kategorisine aittir . Emus ve cassowary'yi içeren bu grupta , tüm kuşların eti yağsız danaya benzer bir doku ve tat ile koyu renklidir .

Deve Kuşu Eti Nasıldır ?

Devekuşu eti, diğer birçok kırmızı et türünden daha az yağ içerir, ancak yine de tavuk etinden çok daha yüksek düzeyde demir sağlar. Ayrıca sığır eti veya domuz etinden daha az yağlı ve tatlı olduğu olduğu düşünülür , bu da daha az dişe sahip olanların çiğnemesini kolaylaştırır. Biftek benzeri tadı ve dokusunun yanı sıra devekuşu etinin sığır etine göre çeşitli sağlık ve çevresel avantajları olduğunu belirtmekte fayda var. Diyet bilincine sahip tüketiciler için devekuşu eti, kolesterol açısından sığır etinden çok daha düşük olmakla birlikte demir açısından daha zengindir. Hevesli bir çevreci için devekuşu çiftçiliği daha az su gerektirir ve atmosfere daha az metan salmaktadır.

Bununla birlikte, devekuşu eti tavuktan daha az toplam yağa sahipken, aynı oranda doymuş yağa sahiptir. Devekuşu eti genellikle inceliği ve düşük yağ içeriği ile lanse edilir, ancak diğer herhangi bir kırmızı et türü kadar doymuş yağa sahiptir. Örneğin, bir porsiyon (~85 gram) devekuşu bifteği yaklaşık 143 kalori sağlar.

Devekuşu Eti Yemeyle İlgili Riskler ve Hususlar

Bir devekuşundan elde edilen et, öldürülme biçimleri nedeniyle her zaman tamamen yenilebilir değildir. Bu tür etleri yemenin riskleri iki ayrı şeye iner.

* Birincisi, kesilmek üzere bırakıldıklarında bazen beyinleri hasar görür ve kasları da dahil olmak üzere vücudun geri kalanında enfeksiyonlar meydana gelebilir.

* İkincisi, bir devekuşunun bağırsaklarında bulunduğu bilinen parazit türleri, onu yiyenler için birçok soruna neden olabilir.

Devekuşu eti yemeyi planlıyorsanız, devekuşunun kesim işlemi sırasında birkaç kez yaralanmadığından emin olun. Varsa, kaslarında parazit olma olasılığı daha yüksektir.

Bununla birlikte, sağlıklıysa ve herhangi bir enfeksiyon veya parazit belirtisi göstermiyorsa, herhangi bir yan etki olmadan devekuşu etinin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.
deveeti2yeni.png

En çok devekuşu eti nereden geliyor?

Çoğu devekuşu eti, büyük devekuşu çiftliklerinde yetiştirildiği Güney Afrika'dan ithal edilmektedir.

Devekuşu tavuk gibi tadı var mı?

İlginç bir şekilde, devekuşu eti, diğer kümes hayvanı türlerine göre yağ oranı düşük ve protein oranı daha yüksek olduğu için tipik olarak sığır eti tadındadır.

Devekuşu eti neye benziyor?

Devekuşu eti çeşitli renklerde gelir . Hindi etine benziyor ve biraz daha kırmızı, bu da bazı insanlara görsel olarak çekici geliyor.

Devekuşu eti neden kırmızı renktedir?

Bunun nedeni, devekuşunun, kırmızı et yemiş veya yemlerinde kırmızı boya bulunan hayvanlardan elde edilen diğer etlerin aksine, tamamen bitki ve solucanlardan oluşan bir diyete sahip olmasıdır. Tükettikleri tek şey bitkiler ve solucanlardır, bu nedenle kaslarında kırmızı görünmelerini sağlayan hemoglobin yoktur.

deveti3yeni.png

Devekuşu eti neye iyi gelir?

Devekuşu eti, kilo vermeye ve kas kütlesinin korunmasına yardımcı olan düşük yağ içeriğine sahip olduğu için tüketilmesi gereken harika bir proteindir. Ayrıca yumurta ve glüten içermezler, bu da onları gıda alerjisi olan veya “sağlıksız” gıdalara karşı intoleransı olan birçok insan için mükemmel bir seçenek haline getirir. Devekuşu eti, aynı miktarda protein sağlarken daha düşük kalori ve yağ sağlayan daha sağlıklı bir kırmızı et seçeneği arayanlar için iyi olacaktır. Aynı zamanda iyi bir demir, çinko, selenyum ve B12 vitamini kaynağıdırlar ve yüksek kolesterol içerirler.

Genel olarak, devekuşu eti çevre dostu mu?

Genel olarak, devekuşu eti çevre dostudur çünkü yetiştirilirken çevreye hiçbir zararı yoktur. Devekuşu genellikle Afrika'da geniş arazilerde yetiştirilir, böylece yiyecek veya su kaynakları için diğer hayvanlarla rekabet etmek zorunda kalmazlar. Ayrıca, etraflarında sığırlardan daha çok varlar - dünyanın doğal kaynaklarının daha fazlasının yalnız kalmasına izin veriyorlar - ve ineklerden daha az metan gazı üretiyorlar . Devekuşu ayrıca aşırı sıcaklıklara karşı daha yüksek toleransa sahiptir, bu da onu küresel ısınma yükselme eğiliminde devam ederse sürdürülebilir bir seçenek haline getirir.

Devekuşu yiyebilir misin?

Evet, devekuşu eti yiyebilirsiniz. Devekuşu kırmızı bir et olup, iyi bir protein, demir ve B6 vitamini kaynağıdır. Ayrıca diğer etlerden daha fazla kolesterol içerir, bu nedenle kolesterolünüzü düşürmeye çalışıyorsanız porsiyon büyüklüğünü izlemeniz önemlidir.

İnsanlar devekuşu yiyor mu?

Evet, insanlar devekuşu yerler. Devekuşu kırmızı bir et olarak kabul edilir ve yağ ve kalorisi düşüktür. Aynı zamanda yüksek protein içeriğine sahiptir.
 
Geri
Üst Alt