Dereotlu Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Katılım
3 yıl 7 ay 3 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Bayatlamayan poğaça tarifi için malzemeleri
5.5-6 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 şişe doğal maden suyu
1 yumurtanın akı
1 çay bardağı yoğurt

Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Susam
Çörekotu

İç harcı için
Rendelenmiş beyaz peynir
Dereotu
Maydanoz
Nane
Fesleğen

Bayatlamayan poğaça tarifi hazırlanışı
Bayatlamayan poğaça tarifi: Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp maya, tuz ve şekeri ilave edin ve harmanlayın. Zeytinyağı, maden suyu, yumurta akı ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp 20 dakika bekletin.
İç harcı için rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıydığınız yeşillikleri geniş bir kasede karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. İç harcından bir tatlı kaşığı kadar koyarak kapatın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Mayalanması için 15 dakika daha dinlendirin. Yumurta sarısı ve sütü bir kasede çırpın. Dinlenen poğaçaların üzerine sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirip servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt