- Katılım
- 4 yıl 2 ay 25 gün
- Mesajlar
- 25,600
- Tepkime puanı
- 8,841
- Yaş
- 35
- Konum
- Memed' Home
- Web sitesi
- forummeskeni.com
- İsim
- CHRS
- Memleket
- Neresi?
- Meslek
- IzdırapÇI
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Deniz hıyarları-Holothuroidea
Deniz hıyarları Batı'da yeni bir trend olarak kabul edilebilir, ancak genellikle Asya'da yenir.Bu okyanus canlıları genellikle Çin mutfağında çorba veya güveçte yenir, ancak Japonya'daki suşi restoranlarının menüsünde de bulunabilir. Daha da önemlisi, araştırılması gereken, kullanımları hakkında iddia edilen çok sayıda harika sağlık yararı vardır.
Deniz hıyarı nedir?
Deniz hıyarları, denizyıldızı, deniz kestaneleri ve kum dolarlarıyla yakından ilişkili deniz hayvanlarıdır. Uzun ince gövdeleri, bakkaldan satın alabileceğiniz bir salatalığa görünüşte benzediği için "deniz hıyarı" olarak adlandırılırlar.
Yaklaşık 1.500 deniz hıyarı türü vardır ve bunların yaklaşık 30'u ticari olarak kullanım özelliği mevcuttur. Doğal yaşam alanları okyanus ve deniz tabanıdır, tipik olarak deniz kaplumbağaları, kabuklular ve belirli balık türleri tarafından yenir. Dünyanın her yerinde bulunurlar, ancak Güney Okyanusu'ndaki Endonezya kıyılarındaki sulardan yaygın olarak toplanılır ve Çin'de balıkçılık faliyeti alanlarında giderek daha fazla yetiştirilirler.
Deniz hıyarlarının, esas olarak tıbbi nedenlerden ötürü, Asya diyetinin bir parçası olma konusunda uzun bir geçmişi vardır. Deniz hıyarları canlı veya kurutulmuş olarak satın alınabilir; ne olursa olsun, hepsini yerken kaynatılmalı ve iyice temizlenmelidir. Deniz hıyarları, daha sonra sindirilen mikroskobik bitki, plankton ve organik parçacıkları içeren yüzey seviyesinde kum alır, bu nedenle kumla dolu olan sindirim kanalını temizlemek özellikle önemlidir. Suşi olarak yerken sindirim sistemini tamamen temizlenecek şekilde hazırlanırlar.
Potansiyel sağlık yararları
Deniz hıyarlarının yenilmesinin birincil nedeni, algılanan sağlık yararlarıdır. Deniz hıyarları uzun zamandır Geleneksel Çin Tıbbının bir parçası olmuştur ve aynı zamanda hayvanların içindeki çeşitli bileşikleri inceleyen bir dizi çalışmaya da konu olmuştur.
Antioksidanlar - en büyük fikir birliği, deniz salatalıklarının yüksek düzeyde antioksidan içerdiğidir. 1999 Malezya'da yapılan bir araştırma, çok yüksek seviyelerde antioksidan buldu ve bunların takviyeler için iyi bir kaynak olabileceğini öne sürdü. Antioksidanlar, vücuttaki hücrelere fazla zarar verdiği düşünülen oksijen izotopları olan serbest radikal oksijen moleküllerinin etkisini en aza indiren bileşiklerdir.
Kolajen - Bir Japon çalışması, hayvanın yaklaşık% 70'inin genellikle yenmeyen kolajenden oluştuğunu, ancak hayvanın pişirilmesi, besinlerin sindirilmesine izin veren hücre duvarlarını önemli ölçüde parçaladığını buldu. Kolajenin kalp hastalığı, eklem ağrısı, artrit ve yaşlanmanın cilt görünümü üzerindeki etkileri için çeşitli sağlık yararları olduğu bilinmektedir.
Kondroitin sülfat - deniz salatalıklarının, osteoartriti yükseltmek için sıklıkla glukozamin ile birlikte kullanılan yaygın bir diyet takviyesi olan yüksek seviyelerde kondroitin sülfat içerdiği bulunmuştur. Yaygın olarak kullanılmasına ve genellikle güvenli kabul edilmesine rağmen, bazı çalışmalar diz ağrısını hafifletmedeki genel etkinliği konusunda şüpheler uyandırmıştır. Ancak, Artrit Vakfı, 2010 ve 2011 yıllarında, osteoartrit semptomlarının kondroitin sülfat alarak hafifletildiğini öne süren son çalışmalara atıfta bulundu.
Amino asitler - amino asitler, hücrelerin sağlıklı çalışması için gereklidir ve sağlıklı bir diyette önemli besinler olarak kabul edilir. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, tüm deniz hıyarı türlerinin yüksek protein seviyelerine, düşük lipid içeriğine ve yüksek miktarda esansiyel amino asitlere sahip olduğunu buldu. Yüksek protein seviyeleri ile birlikte zengin amino asit çeşidi, deniz hıyarlarını yüksek proteinli diyetlerle uyumlu hale getirir.
Kanser tedavisine yönelik araştırma
Deniz hıyarları, Asya'nın her yerinde ve özellikle kanser oranı düşük olan popülasyonlar tarafından yaygın olarak yenmektedir, bu nedenle bu hayvanlar araştırma için doğal bir adaydır. Halen ön aşamalarda olmasına rağmen, bazı çalışmalar deniz salatalıklarının kanserle mücadele yetenekleri olan yüksek konsantrasyonlarda bileşiklere sahip olduğunu bulmuştur.
Deniz hıyarlarındaki anti-kanser ajanları, kanser hücrelerinin büyümesini engelleme veya önleme kabiliyetini gösterir.Deniz hıyarlarında bulunan holothurin A3 ve A4 bileşiklerinin, iki kanser türü için hücrelere yüksek derecede toksik (sitotoksik) olduğu belirlendi: epidermoid karsinom ve hepatoselüler karsinom. Ek olarak, deniz hıyarlarında bulunan, philinopside E adı verilen başka bir bileşik, çeşitli insan ve fare kanser hücre dizilerinde son derece güçlü sitotoksisite belirtileri gösterdi.
İnsanlarda henüz klinik çalışma yoktur, ancak laboratuvarda birden fazla sitotoksik bileşiğin özellikleri gösterildiğinden, kanser tedavisi sırasında bir deniz hıyarı takviyesi almak faydalı olabilir. Özellikle herhangi bir tür büyük tıbbi bakım alırken doktorunuza danışmanız her zaman önemlidir.
Takviyeler veya yiyecek
Deniz hıyarları tatsız, balık kokulu ve kum dolu olarak tanımlanmıştır. Kumu temizlemek, kaynatmak ve sonra pişirmek, lezzet katmayan bir malzeme için oldukça zaman alan bir işlemdir.
Çoğu insan için takviye almak çok daha tercih edilir. İçerikleri söz verildiği gibi sağlayacağına güvendiğiniz saygın bir marka kullanmak önemlidir. Çiftlikte veya doğadan yakalanmış hayvanlara gelince, daha sağlıklı hayvanlar olma eğiliminde oldukları için, doğadan yakalanan deniz salatalıklarının takviyeler için daha iyi bir kaynak olduğuna inanılıyor.
Piyasadaki vahşi kaynaklardan tedarik sağlayan birkaç ek üreticiden biri , yalnızca yaban hayatı koruma standartlarına uyan tedarikçileri kullanan SB Organics'tir . 90 kapsül için 20 doların altında, takviye ile ilişkili potansiyel sağlık yararları göz önüne alındığında son derece makul bir satın alma.
Kurutulmuş yabani deniz hıyarlarını, bunlardan bir yemek hazırlarken elinizi denemek isterseniz doğrudan da satın alabilirsiniz .
Türler önemli mi?
Bazıları diğerlerinden daha faydalı olan çeşitli deniz hıyarı türleri vardır, bu nedenle yerel Asya marketinizden deniz hıyarı satın alıyorsanız, doğru olanları alamayabilirsiniz. İyi bir üne sahip markaları, formülasyonlarında doğru bileşiklere sahip olduklarından emin olmak için rutin olarak test edin. Çoğunlukla, doğal kaynağı yemekle elde edeceğinizden çok daha yüksek bir dozda istenen bileşiği bir takviye yoluyla alacaksınız. Bu özellikle deniz salatalıkları için geçerli gibi görünüyor.
(Stichopus chloronatus, A) (Holothuria fuscogilva, B) ( Thelenota ananas, C) (Stichopus hermanni, D)(Actinopyga lecanora, F)(Holothuria nobilis, E, H) (Actinopyga mauritiana, G)
Denemeye değer
Gördüklerime dayanarak, deniz hıyarı takviyesi almak kesinlikle denemeye değer. Deniz salatalıkları ve bileşikleri genellikle güvenlidir, ancak her zaman doktorunuza danışmalı ve aldığınız ilaçlara bilinen herhangi bir reaksiyon olup olmadığını kontrol etmelisiniz.