ÇÖKERTME KEBABI
Çökertme kebabı tarifi için malzemeler
200 g dana bonfile
2 patates
100 g yoğurt
4 diş sarımsak
2 sivri biber
30 g tereyağı
3 domates
20 g havuç
20 g kuru soğan
10 g kereviz sapı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal taze kekik
Kuru fesleğen
Kuru kekik
Kırmızı pul biber
Tuz
Tane karabiber
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Çökertme kebabı Nasıl Yapılır
Dana bon leyi şerit halinde dilimleyin ve tereyağında soteleyin. Kuru kekik, pul biber, fesleğen, tuz ve tane karabiber ile tatlandırın. 2 diş sarımsağı ezip yoğurt ile karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alın. Havuç, kereviz sapı, kuru soğan ve kalan sarımsakları ince doğrayıp ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Domatesler suyunu çekince ocaktan alın ve blender’dan geçirip domates sos elde edin.
Patatesleri kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve derin yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Tabağın en altına hazırladığınız domates sosunu yayın. Üzerine dağılmadan durması için varsa küçük bir çember kalıp ile kibrit patatesleri ve onun üzerine sotelediğiniz bon le parçalarını yerleştirin. En üstüne ızgarada pişirdiğiniz yarım domatesi ve sivri biberi koyun. Tabağın etrafına sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın

Çökertme kebabı tarifi için malzemeler
200 g dana bonfile
2 patates
100 g yoğurt
4 diş sarımsak
2 sivri biber
30 g tereyağı
3 domates
20 g havuç
20 g kuru soğan
10 g kereviz sapı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal taze kekik
Kuru fesleğen
Kuru kekik
Kırmızı pul biber
Tuz
Tane karabiber
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Çökertme kebabı Nasıl Yapılır
Dana bon leyi şerit halinde dilimleyin ve tereyağında soteleyin. Kuru kekik, pul biber, fesleğen, tuz ve tane karabiber ile tatlandırın. 2 diş sarımsağı ezip yoğurt ile karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alın. Havuç, kereviz sapı, kuru soğan ve kalan sarımsakları ince doğrayıp ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Domatesler suyunu çekince ocaktan alın ve blender’dan geçirip domates sos elde edin.
Patatesleri kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve derin yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Tabağın en altına hazırladığınız domates sosunu yayın. Üzerine dağılmadan durması için varsa küçük bir çember kalıp ile kibrit patatesleri ve onun üzerine sotelediğiniz bon le parçalarını yerleştirin. En üstüne ızgarada pişirdiğiniz yarım domatesi ve sivri biberi koyun. Tabağın etrafına sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın