Çocuklarda kulak akıntısı nasıl geçer?

Katılım
3 yıl 7 ay 7 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Kulak akıntısı genel bir hastalık olmakla beraber çocuklarda daha sık görülür. Hastalığın ilk kısmında müdahale edilmesi, daha büyük problemlere yol açmasına engel olmak adına önemlidir.

Çocuklarda kulak akıntısı nasıl geçer?​

Çocukların kulak akıntısı problemi yaşaması türlü nedenlerden kaynaklanabilir. Eğer var olan kulak akıntısı enfeksiyon kaynaklıysa ilk başta bu teşhisin konması ve gerekli olan tedavinin uygulanması gerekmektedir. Kulak akıntısı orta kulak iltihabından kaynaklı olabilir. Tedavide uygulanacak yöntem antibiyotik tedavisi veyahut kulak damlalarıdır. Bu metodlar ile kulak akıntısı ortadan kalkar.

Çocukların kulaklarında birikmiş su, kulak akıntısına neden olur. Kulaktaki suyu boşaltabilmek için kulağı yere doğru bakacak biçimde bir pozisyon almasını sağlayın ve hafifçe kulak memesine bastırın. Su hemen çıkacaktır. Bunun sayesinde kulak akıntısı problemi ortadan kalkar.

Kulak akıntısı, kanamaya bağlı bir kulak akıntısıysa kesinlikle kulak burun boğaz doktorunun yönlendirmesiyle hareket edilmelidir. Kulak zarında oluşmuş zedelenmenin tedavisi için antibiyotik damlalarla kulak akıntısı ortadan kaldırılır.

Kulak akıntısı kulakta biriken su veya kulak kiri gibi basit nedenlere dayanıyorsa o zaman yapılması gerekli olan temiz tülbent vasıtasıyla kulak zarına zarar vermeden kulağın dış yüzeyinin temizlenmesidir. Temiz olduğundan emin olduğunuz bir tülbenti rahat kullanabildiğiniz bir parmağınıza dolayın ve kulağın içine fazla götürmemeye dikkatli olarak kulak yolunu temizleyerek açın. Bundan hariç doktorların kulak kirini temizlemek için önerdikleri kulak gliserinleri bulunmaktadır. Bu gliserinler çocukların kulaklarını kolay bir şekilde temizlemenize yardım eden olabilecektir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt