Ekli dosyayı görüntüle 8822
Çilek soslu irmikli sütlü tatlı malzemeler
Alt taban için;
Çilek soslu irmikli sütlü tatlı malzemeler
Alt taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket bitkisel çilekli jöle
- Yarım kg çilek
- Öncelikle 2 paket burçak bisküviyi rondoda un haline gelene kadar çekin.
- Tereyağını eritin bisküviye ekleyip karıştırın.
- Orta boy kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt koyup sıkıştırın, bisküvi tozunu döküp düzleştirin.
- Diğer yandan süt ,şeker ,irmiği bir tencereye alıp karıştırın ve ocağa alıp pişirin.
- Göz göz olunca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın bisküvinin üzerine dökün.
- Çilekleri minik minik doğrayın jöleyi toz olarak bir kaba ekleyin.
- Üzerine 2 buçuk çay bardağı kaynamış suyu döküp karıştırın.
- 5 dakika ilk sıcaklığı geçene kadar karıştırın.
- Ardından çilekleri üzerine ekleyin tekrar karıştırın ve irmik muhallebinin üzerine dökün.
- Tamamen soğuyunca buzdolabına koyun.
- 2 – 3 saat dinlendirin ve servise hazır.