Ekli dosyayı görüntüle 3678
Kolay, ferahlatıcı ve sağlıklı atıştırmalık yapmak isteyenlerin bağımlısı olacağı bir tarif; çikolata kaplı karpuz küpleri!
Çiğ 4 - 6 Kişilik 30 dk
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
Küçük yarım karpuz
350 g sütlü çikolata
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
File badem
Kürdan
Kullanılan ürünler:
Çikolata Kaplı Karpuz Tarifi Nasıl yapılır?
Geniş bir tepsiye yağlı kağıt serin.
Karpuzu kesip kalın şekilde dilimleyin.
Dilimleri de küp küp doğrayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin.
Karpuzların üzerine kürdanları geçirin.
Hazırladığınız karpuz küplerini dizdiğiniz tepsiyi No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 30 dakika bekletin.
Bu sırada çikolata sosunu hazırlamak için çikolatayı küçük parçalara bölün.
Deniz tuzunu ve file bademi ayrı ayrı kaselere alın.
Ankastre Ocak’a geniş bir tencere alın ve biraz su koyup kaynatmaya başlayın.
Doğradığınız çikolataları cam bir kaba alın.
Benmari usulü eritmek için cam kabı Ankastre Ocak’ta su kaynattığınız tencerenin içine alın.
Spatula yardımıyla devamlı karıştırarak eritin.
No Frost Buzdolabı’nda beklettiğiniz karpuz küplerini çıkarıp her donmuş karpuz parçasını erittiğiniz çikolataya batırın.
Fazla çikolatasının silkeleyin.
Deniz tuzu ve file bademe bulayıp yeniden yağlı kağıtlı tepsiye dizin.
Hemen tüketecekseniz bekletmeden servis edin.
Fakat daha sonra servis edecekseniz No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kolay, ferahlatıcı ve sağlıklı atıştırmalık yapmak isteyenlerin bağımlısı olacağı bir tarif; çikolata kaplı karpuz küpleri!
Çiğ 4 - 6 Kişilik 30 dk
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
Küçük yarım karpuz
350 g sütlü çikolata
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
File badem
Kürdan
Kullanılan ürünler:
Çikolata Kaplı Karpuz Tarifi Nasıl yapılır?
Geniş bir tepsiye yağlı kağıt serin.
Karpuzu kesip kalın şekilde dilimleyin.
Dilimleri de küp küp doğrayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin.
Karpuzların üzerine kürdanları geçirin.
Hazırladığınız karpuz küplerini dizdiğiniz tepsiyi No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 30 dakika bekletin.
Bu sırada çikolata sosunu hazırlamak için çikolatayı küçük parçalara bölün.
Deniz tuzunu ve file bademi ayrı ayrı kaselere alın.
Ankastre Ocak’a geniş bir tencere alın ve biraz su koyup kaynatmaya başlayın.
Doğradığınız çikolataları cam bir kaba alın.
Benmari usulü eritmek için cam kabı Ankastre Ocak’ta su kaynattığınız tencerenin içine alın.
Spatula yardımıyla devamlı karıştırarak eritin.
No Frost Buzdolabı’nda beklettiğiniz karpuz küplerini çıkarıp her donmuş karpuz parçasını erittiğiniz çikolataya batırın.
Fazla çikolatasının silkeleyin.
Deniz tuzu ve file bademe bulayıp yeniden yağlı kağıtlı tepsiye dizin.
Hemen tüketecekseniz bekletmeden servis edin.
Fakat daha sonra servis edecekseniz No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun!