Çikolata Kaplı Dondurma Küpleri Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 8 gün
Mesajlar
17,901
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9128

MALZEMELER

● 500 gram dondurma

● 200 gram çikolata

● 4 yemek kaşığı süt

● 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI

● Dondurucuya dayanıklı, kenarları yüksek bir tepsiye yağlı kâğıt serin.

● Dondurmayı buzluktan çıkarın ve tatlının hafif yumuşamasını bekledikten sonra tepsiye aktarın.

● Dondurmayı tepsiyi kaplayacak şekilde spatula ile yayın ve üzerini yağlı kağıt ile bastırarak kapatıp tepsiyi tekrar dondurucuya atın.

● En az 6 saat dondurucuda beklettikten sonra üzerindeki yağlı kağıdı ayırın.

● Dondurmayı, altındaki yağlı kağıt ile dondurucuya dayanıklı normal bir tepsinin üzerine alın.

● Dondurmayı tepsinin üzerindeyken tek lokmalık küçük karelere bölün ve her birinin üzerine kürdan batırdıktan sonra tekrar dondurucuya atıp 4 saat daha dinlendirin.

● Dinlenme süresinin bitmesine yakın çikolatayı benmari usulü eritin ve üzerine sütü ekleyip biraz karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.

● 2 dakika sonra Hindistan cevizini ekleyin ve tekrar karıştırın.

● Dondurma lokmalarını dondurucudan çıkartın ve her birini hızlıca çikolataya batırıp tepsiye tekrar dizin.

● 2 saat dondurucuda dinlendirdikten sonra bekletmeden servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt