Kuş yemi karışımını ayarlamak için soğumaya bırakmamız gerekiyor.
Kendin Yap kuş yemi besleyicisi oluşturmak sadece eğlenceli bir el işi projesi değil aynı zamanda yerel yaban hayatını desteklemenin harika bir yoludur. Bu projeyi duyduğunuzda aklınıza ev yapımı kuş yemi için hangi malzemeler gereklidir sorusu gelmiş olabilir. Kuş yemliği ve kuş yemi yapmak için pahalı malzemelere ihtiyacınız yok. Kuş yemliği, oldukça basit bir kaç malzemeden meydana geliyor. Özellikle basit dokunuşlar ile akıllı kuş yemliği yapımı sizi de mutlu edecektir.
Öncelikle kuş yemi için bağlayıcı madde görevi görecek aromasız jelatini hazırlamamız gerekiyor.
İyice Karıştırın: Jelatin ve su karışımını iyice karıştırmak için bir kaşık kullanın.
Çözünmeyi Kontrol Edin: Jelatin topaklarının kalmadığından emin olun. Karışım pürüzsüz ve berrak olmalıdır.
Vidayı Takma: Her bir elma yarısının üstüne küçük bir göz vidasını yavaşça vidalayın. Bu, dize için çapa görevi görecektir.
Karışımdaki Kaşık: İçi boşaltılmış her elma yarısını kuş yemi karışımıyla doldurmak için bir kaşık kullanın. Bir arada iyi durduğundan emin olmak için sıkıca paketleyin.
Kuş yemi karışımı setiyle elmaları asmaya hazırlamanın zamanı geldi.
- Buzdolabına koyun: Doldurulmuş elma yarımlarını bir tepsiye veya tabağa yerleştirin ve buzdolabına koyun.
- 1-2 Saat Soğutun: 1-2 saat veya jelatin sertleşinceye kadar buzdolabında beklemelerine izin verin.
Adım 8: Bir İp Parçasını Bağlayın
Kendin Yap kuş yemi besleyicisi oluşturmak sadece eğlenceli bir el işi projesi değil aynı zamanda yerel yaban hayatını desteklemenin harika bir yoludur. Bu projeyi duyduğunuzda aklınıza ev yapımı kuş yemi için hangi malzemeler gereklidir sorusu gelmiş olabilir. Kuş yemliği ve kuş yemi yapmak için pahalı malzemelere ihtiyacınız yok. Kuş yemliği, oldukça basit bir kaç malzemeden meydana geliyor. Özellikle basit dokunuşlar ile akıllı kuş yemliği yapımı sizi de mutlu edecektir.
Adım 1: Tatlandırılmamış Jelatini Hazırlayın
Öncelikle kuş yemi için bağlayıcı madde görevi görecek aromasız jelatini hazırlamamız gerekiyor.
- Suyu kaynatın: Küçük bir tencerede suyu kaynatın. Her paket jelatin için yaklaşık 1/2 bardak suya ihtiyacınız olacak.
- Jelatin'i bir kaseye ekleyin: Tatlandırılmamış jelatini bir kaseye yerleştirin. Bu proje için bir paket jelatin yeterli olacaktır.
- Kaynamış Su Ekleme: Kaynamış suyu dikkatlice jelatinli kaseye dökün.
Adım 2: Karıştırın
Daha sonra jelatin tamamen eriyene kadar karışımı karıştırın. Bu adım, kuş yeminin düzgün bir şekilde birbirine bağlanmasını sağlamak için çok önemlidir.İyice Karıştırın: Jelatin ve su karışımını iyice karıştırmak için bir kaşık kullanın.
Çözünmeyi Kontrol Edin: Jelatin topaklarının kalmadığından emin olun. Karışım pürüzsüz ve berrak olmalıdır.
Adım 3: Kuş Yemi Ekleyin
Şimdi jelatin karışımımıza kuş yemi eklemenin zamanı geldi.- Kuş Yemini Ölçün: Elmalarınızın büyüklüğüne göre onları doldurmaya yetecek kadar kuş yemi ölçün. Tipik olarak 1-2 bardak yeterli olacaktır.
- Jelatin ile birleştirin: Kuş yemi yavaş yavaş jelatin karışımına ekleyin, tüm kuş yemi jelatinle kaplanana kadar sürekli karıştırın.
Adım 4: Elmaları kesin
Kuş yemi karışımı hazır olduktan sonra elmaları hazırlamaya geçiyoruz.- Elmaları ikiye bölün: Elmalarınızı alın ve uzunlamasına ikiye bölün.
- İçini Boşaltın: Bir bıçak veya kaşık kullanarak, her bir elma yarısının içini dikkatlice oyup küçük kase benzeri bir şekil oluşturun. Yapıyı korumak için elma etinin yaklaşık dörtte birini sağlam bıraktığınızdan emin olun.
Adım 5: Bir Vida Takın
Elma kuş besleyicilerimizi asmak için her elmanın üstüne bir vida takmamız gerekiyor.Vidayı Takma: Her bir elma yarısının üstüne küçük bir göz vidasını yavaşça vidalayın. Bu, dize için çapa görevi görecektir.
Adım 6: Elmayı Doldurun
Şimdi hazırlanan elma yarımlarını kuş yemi ve jelatin karışımımızla dolduruyoruz.Karışımdaki Kaşık: İçi boşaltılmış her elma yarısını kuş yemi karışımıyla doldurmak için bir kaşık kullanın. Bir arada iyi durduğundan emin olmak için sıkıca paketleyin.
Adım 7: Buzdolabına yerleştirin
Kuş yemi karışımını ayarlamak için soğumaya bırakmamız gerekiyor.- Buzdolabına koyun: Doldurulmuş elma yarımlarını bir tepsiye veya tabağa yerleştirin ve buzdolabına koyun.
- 1-2 Saat Soğutun: 1-2 saat veya jelatin sertleşinceye kadar buzdolabında beklemelerine izin verin.
Adım 8: Bir İp Parçasını Bağlayın
Kuş yemi karışımı setiyle elmaları asmaya hazırlamanın zamanı geldi.
- İpi Kes: Her elma için yaklaşık 12-18 inç uzunluğunda bir ip parçası kesin.
- İpi Takın: İpin bir ucunu her elmadaki vidaya bağlayın. Düğümün sağlam olduğundan emin olun.