Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Normal
Cevizpare tatlısı tarifiCevizpare tatlısı malzemeleri150 gram margarin4 yemek kaşığı pudra şekeri2 adet yumurta1 çay bardağı irmik1 su bardağı ceviz (çekilmiş)1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3-3,5 su bardağı unCevizpare tatlısı şerbeti için;3, 5 su bardağı su3 su bardağı şeker3-4 damla limon suyuCevizpare üzeri için;CevizYumurta sarısı2 damla sıvı yağCevizpare tatlısı yapılışıİlk olarak şerbeti hazırlayın Tencereye su ve şekeri koyun, kaynayana kadar karıştırın 2 - 3 dakika kaynayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın Hamur için bütün malzemeleri karıştırma kabına ekleyip unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin Yağlı kağıt serili tepsiye hamurları dizin ve üzerine cevizleri bastırarak koyun Yumurta sarısına 2 damla sıvı yağ damlatıp çırpın ve hamurların üzerine sürün Önceden ısıtlmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin Piştiğinde üzerine soğumuş şerbeti dökün ve üzerini steç filmle kapatıp iyice şerbeti çekene kadar dinlendirin
Cevizpare tatlısı tarifi
Cevizpare tatlısı malzemeleri
150 gram margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı ceviz (çekilmiş)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
Cevizpare tatlısı şerbeti için;
3, 5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
Cevizpare üzeri için;
Ceviz
Yumurta sarısı
2 damla sıvı yağ
Cevizpare tatlısı yapılışı
İlk olarak şerbeti hazırlayın Tencereye su ve şekeri koyun, kaynayana kadar karıştırın 2 - 3 dakika kaynayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın Hamur için bütün malzemeleri karıştırma kabına ekleyip unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin Yağlı kağıt serili tepsiye hamurları dizin ve üzerine cevizleri bastırarak koyun Yumurta sarısına 2 damla sıvı yağ damlatıp çırpın ve hamurların üzerine sürün Önceden ısıtlmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin Piştiğinde üzerine soğumuş şerbeti dökün ve üzerini steç filmle kapatıp iyice şerbeti çekene kadar dinlendirin