- Katılım
- 2 yıl 9 ay 5 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Lif ve C vitamini barındırır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen Cennet Hurması, turuncu ve sarı renklerdedir. Yumuşamış Cennet Hurmasını tüketmek için reçel formunu kullanabilirsiniz. Cennet Hurması reçeli kahvaltı sofralarından sonra uzun süreli tok tutmayı sağlar.
Ülkemizde en fazla Karadeniz bölgesinde tüketilen Cennet Hurmasından yapılan reçel oldukça basittir. Tek bir püf noktası vardır. Reçel sert hurmadan yapılmaz.
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı limon suyu
Üzerine şekeri, suyu ve limon suyunu ilave edin.
Yaklaşık 20 dakika karıştırın. Hurmalar eridikten sonra ocağın altını kapatın.
Sıcak halde temiz cam kavanozlara koyun.
Vakumladıktan sonra kavanozları kaldırın. Soğuduktan sonra tüketin.
Ülkemizde en fazla Karadeniz bölgesinde tüketilen Cennet Hurmasından yapılan reçel oldukça basittir. Tek bir püf noktası vardır. Reçel sert hurmadan yapılmaz.
CENNET HURMASI REÇELİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
5 tane olgun Cennet Hurması1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı limon suyu
YAPILIŞI
Bir tencerenin içine olgunlaşmış Cennet hurmalarının kabuklarını soyun. Kesin ve ekleyin.Üzerine şekeri, suyu ve limon suyunu ilave edin.
Yaklaşık 20 dakika karıştırın. Hurmalar eridikten sonra ocağın altını kapatın.
Sıcak halde temiz cam kavanozlara koyun.
Vakumladıktan sonra kavanozları kaldırın. Soğuduktan sonra tüketin.