Çenede Oluşan Kırıklar Sık Görülür Mü?

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 7 gün
Mesajlar
25,232
Tepkime puanı
8,697
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Çenede Oluşan Kırıklar Sık Görülür Mü?

Çeneye Etki Eden Rahatsızlıklar Nelerdir?

Çeneye etki eden rahatsızlıklar arasında elbette enfeksiyona bağlı durumları gösterebiliriz. Çene kemiğinde oluşan bu enfeksiyonlar genellikle dişlerden yayılan enfeksiyon tipleridir. Bir diğer bir sebep olarak çene kemiklerinde oluşan kırılmalar ve çenedeki kist ve tümör benzeri oluşumları gösterebiliriz.



Çene Enfeksiyonu Oluşumlarında Nasıl Bir Tedavi Uygulanabilir?

Çene kemiğinde oluşan enfeksiyonların bir numaralı sebebinin iltihaplanmış dişler ve enfekte virüslerin sebep olabileceğini söylemiştik. Bu gibi durumlarda tedavi planlanması doktor kontrolünde antibiyotik ilaçlarla ve bazı hastalarda da enfekte olan kemiğin alınması ile tedavi planlanabilir.



Peki Çenelerde Oluşan Kemik İltihapları Tehlikeli Midir?

Elbette iltihaplar tehlike bir duruma ön ayak sağlarlar. Fakat uzman diş hekimleri ile hastanın iyileşmesi mümkündür.



Çenede Oluşan Kırıklar Sık Görülür Mü?

Bu durumu dikkat dağınıklığı ile örtüştürebiliriz. Ülkede oluşan trafik kazalarının çene kırıklarına da zemin hazırladığını söyleyebiliriz. Trafik kazası vakalarında sıkça görülmektedir.



Çene Kırığının Belirtileri Nelerdir?



Çene kırığı oluşan hastalarımızda çenede şişkinlik, yemek yemekte zorluk, dişlerde sallanma ve ağız içinde kanama görülebilir. Hasta ağzını rahatlıkla kapatamayabilir. Kırık oluşan bölgede ciltte şişkinlik ve morarmalar görülebilir.



Çene Kemiğinde Oluşan Kırıklar Hangi Bölgelerde Daha Çok Görülürler?



Çene kırıkları daha çok alt çenede görülebilmektedirler. Sıklıkla orta azıdişlerin alanında olabilirler. Bu kırılmalar dişlerin gevşemesine yol açabilirler.



Kırık Olan Çene Kemikleri Nasıl Tedavi Edilirler?



İlk yardım yapıldığında çenenin hareket ettirilmemesi gerekir. Çene kırığı tedavi edildikten sonra dişlere birbirine bağlanır. Bu teller ile çeneler kımıldayamaz hale getirilir. Çenenin bir süre hareketsiz kalması için üst ve alt dişlerin telle bağlanması gerekli olabilir.



Ameliyatsız Tedavi Edilebilir Mi? Ameliyat Gerekli Mi?



Evet, ameliyat gerekli. Bileşik kırıklarda, kırıkları birbirine iğneleme için ameliyat gerekli bir durumdur. Eğer kemik kaybı oluşmuşsa yeni bir kemik parçası kayıp kemiğin yerine konabilir.



Çeneye Telle Bağlama İşlemi Uygulandıktan Sonra Yemek Yiyebilir Miyim?



Çeneye telle birbirine bağlama işlemi uygulandıktan sonra sıvı gıda takviyeleri uygulanabilir.
 
Geri
Üst Alt