Çene Uzatma Estetiği Nasıl Yapılır?

Katılım
1 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
2,162
Tepkime puanı
571
Cinsiyet
bPg20e
Çene Uzatma Estetiği

Ortopedistlerin kullandığı bir yöntem olarak bilinir. Ama çene estetiği ameliyatlarında da kullanıldığı için ortopedi uzmanlığı alanının dışına çıkmıştır.

Alt çene estetiği veya üst çene estetiği adı verilen operasyonların her ikisinde de yöntem aynıdır.Çene kemiklerine distraktör denilen bir alet yerleştirilerek çene kemiğinin boyu günde 1mm uzatılması mümkündür.

Çene uzatma estetiği ne ihtiyaç duyma gereksinimleri değişkenlik gösterebilir. Doğumsal veya gelişimini tam olarak tamamlayamamış hastalarda bu estetik operasyon yapılabilir. Bunların dışında yüz asimetrisine uygun olmayan yani estetik açıdan kaba tabirle uyumsuz görünen bir çene yapısına da estetik operasyonlarla müdehale edilebilir.

Çene Estetiği Olma Yaşı ; erişkin olma yaşını tamamlamış yani 18 yaşını doldurmuş hastalar için çene uzatma tedavisi mümkün olabilir. yaş olarak daha küçük ve gelişimini tamamlamamış hastalarda çene kemiği boyunun uzatılması gerekmektedir. Bunun yaşı ise 2 -21 arası en sık görülen yaş aralığı olarak söyleyebilirim.

Çene boyu uzatma estetiği öncesi ; hasta mutlaka tüm grafileri 3 boyutlu tomografisi çekilmiş ve hasta büyük bir titizlikle incelenmesi gerekmektedir. Hastanın nasıl ameliyat edileceği hangi yöntemlerin kullanılacağı bu titiz çalışma sonrası belirlenmektedir.Hatta bir ortodondistler diş hekimi ile ortak çalışılması ameliyatın verimini oldukça arttırmaktadır.

Çene boyu uzatma ameliyatı genel şartları ; ameliyat tam teşekküllü bir hastanede gerçekleşmesi gerekiyor. Ameliyat genel anestezi altında vakanın durumuna göre ortalama 1 – 3 saat arası sürmektedir. Ameliyattan 5-6 gün sonra çene kemiği uzatma işlemi başlatılır. Bu işlem günde 1 mm olarak yapılır. Büyüme işlemi bittikten sonra ise distraktör dediğimiz aletimizi 6 hafta yerinde tutularak denge sağlanır. Ve sonrasında çıkartılır.

Bu yöntemle hem alt çene hemde üst çenenin boyu uzaltılabilir.

Çene uzatma ameliyatı sonrası ; ameliyat sonrasında hastanın dikkat edeceği en önmeli husus beslenirken sert veya yerken çeneyi zorlayacak yiyeceklerden kaçınmasıdır. Çene eski işlevini tekrar sağlayana kadar bu devam etmelidir. ikinci husus ise fiziksel ve tranvatik etkenlerden hastanın kaçınmasıdır.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR
Geri
Üst Alt