Çayın yanına yakışan muhteşem tuzlu ve çörek otlu top atıştırmalıklar

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
t25_kendinizi-odullendirin-ca-264.jpg

MALZEMELER​

250 gram tam buğday unu

120 gram tereyağı

10 gram şeker

7 gram tuz

4 gram yaş maya

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı ılık süt

Bir yemek kaşığı çörek otu

YAPILIŞI​

Unu bir kaba koyun. Ortasını açıp içine şeker, tuz, maya, oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı ve sütü koyup yoğurun.

Sonra çörek otunu boşaltıp yoğurmaya devam edin.

Ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük parçalar elinize alın yuvarlayın.

Bir kasede yumurtayı çırpın.

Yuvarladığınız kurabiyeleri fırın tepsisine koyduğunuz yağlı kağıdın üzerine tek tek koyun.

Ardından fırça yardımıyla yumurtayı sürün.

170 derecelik fırına verin.

25-30 dakika sonra fırından alın.

Afiyet şifa olsun...
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt