Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Çatal değdiği an parçalanan şekerpare tarifi

Katılım
2 yıl 9 ay 4 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
t25_ozel-misafirler-2-tabagi--402.jpg

MALZEMELER

Hamuru İçin;


maxresdefault-100920231b40dd0c.jpg

250 gram tereyağı

2 çay bardağı irmik

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı karbonat

1,5 çay bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su (800 ml)

Birkaç damla limon suyu

ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ

Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.

Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.

Ardından birkaç damla limon suyunu ekleyip bu şekilde de 2 dakika kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.

Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.

Hamur ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un eklemeye devam edelim.

Şekillendirmek için hamurdan bir parça koparıp önce elimizle yuvarlayalım.

Ardından üzerine hafifçe bastırdıktan sonra uç kısımlarını sivrileştirelim.

Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.

Ardından üzerlerine hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.

Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini verelim.

Şekerparelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Sürenin sonunda fırından aldığımız sıcak şekerpareleri bir borcama aktaralım.

Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Tatlılarımızı bu şekilde birkaç saat dinlenmeye bırakalım.

Şerbetini güzelce çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
4 yıl 2 ay 25 gün
Mesajlar
25,600
Tepkime puanı
8,841
Yaş
35
Konum
Memed' Home
Web sitesi
forummeskeni.com
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Severim bu tatlıyı.. Birde bunun sobe şeklinde yapılanları var onlarada bayılırım.. Hem kıtır tatlı hem dağılan tatlı..
 
Katılım
2 yıl 3 ay 10 gün
Mesajlar
1,429
Tepkime puanı
355
Cinsiyet
bPg20e
Çok güzel görünüyor.
 

Benzer konular

24,451Konular
87,827Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt