Canneloni Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
canneloni-c290380c-2a97-40ea-bad7-d71f95a2f426.jpg

Canneloni makarna İtalyan mutfağına ait lezzetlerden olup makarna grubunda yer almaktadır. İtalyan mutfağı denildiğinde makarnalar, pizzalar, soslar ve mutfak tekniklerinin mimarisi olması sebebi ile ön plana çıkmaktadır. Canneloni makarna da içi çeşitli dolgularla doldurulan makarnalar arasında yer almaktadır. Ancak Canneloni makarnayı bulmak zor geliyorsa size canneloni tadında bir tarif getirdik. Hem kolay hem pratik olması sebebi ile sofralarınızdan ayırmayacağınız lezzetler arasında yer almaya hazır tarifimiz sizlerle.. Bu tarifi kreple yapmak da mümkün.

Malzemeler​

Krep için:
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Domates sos için:
  • 4 adet soyulmuş domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 bağ fesleğen
İç harcı için:
  • 1 kg Ege otları eğer bulamazsanız;
  • 500 gr Pazı
  • 500 gr Ispanak
  • 250 gr Pırasa
  • 300 gr Bergama tulum peynir
  • 200 gr Labne peynir ya da krema

Canneloni

Nasıl Yapılır​

  1. Krep hamuru yapmak için sırası ile yumurta, un, su, süt, tuz -tüm krep malzemeleri-koyulur ve çırpılır.
  2. Domates sos için, domatesler soyulur, sarımsaklar ezilir diğer malzemelerle ocakta özleşene kadar kaynatılır. Domates sos üzeri için yapılır.
  3. İç harç için otlar tamamen öldürülmeden kavrulur ve sırası ile tulum peynir ve labne ya da krem peynir eklenir.
  4. İç harcı istediğiniz şekilde tatlandırabilirsiniz. Krep rulo olacak şekilde sarılır üzerine domates sos ve rende peynir ve maydanoz ile servis edilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt