Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer

Çanakkale Yöresi Sütlü Göce Çorbası (Bıdık aşı)



Çanakkale Yöresi Sütlü Göce Çorbası (Bıdık aşı) Tanımı İçin Malzemeler

1 adet soğan

Yarım kasık biber salçası

Yarım kaşık domates salçası

Zeytinyağı

Tuz

Pulbiber

Kuru nane

Yeterince su

Köftesi için;

1 çay bardağı sütlü göce

2 çay bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kuru nane

Yarım çay bardağı su

Üzeri için;

Sirke

Sarımsak


Çanakkale Yöresi Sütlü Göce Çorbası (Bıdık aşı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

İlk olarak köftesi hazırlanır. Materyaller bir kabın içerisinde karıştırılarak hamur haline getirilir.

Nohut büyüklüğünde modüllere ayrılır. Yapışmaması için unlanarak tabağa konulur.

Tencereye yağ konularak minik minik doğranan soğanlar pembeleşene kadar pişirilir.

Salça ve baharatlar da eklenir. Sıcak su ek edilir ve düzgünce kaynamaya başlayınca köfteler eklenir.

5 dakika kadar yapışmaması için karıştırılır. İçini çekene kadar pişirilir. Su ek edebilirsiniz.

Servis edilirken sirke ve sarımsak eklenir. Afiyet olsun.


Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt