Çam Terebenti Nedir? Çam Terebentinin Faydaları ve Zararları

Katılım
2 yıl 2 ay 8 gün
Mesajlar
17,901
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e

Çam Terebentin Nedir?​

Çam Terebentin Nedir?


Çam ağacının kozalaklarından akan bal olarak da bilinen reçineden elde edilen çam terebentin yağı, özel bir damıtma işlemi ile kullanıma hazır olur. Doğal bir antibiyotik olarak da bilinen bu yağ, oldukça yararlıdır. İçeriğine göre çeşitli hastalıkların ve rahatsızlıkların tedavisinde takviye olarak kullanılır.

Çam Terebentinin Faydaları ve Zararları​

Çam Terebentinin Faydaları ve Zararları


Çam terebentinin insan sağlığına birçok faydası bulunur. Özellikle saça yararları ile bilinir. Çam terebentin yağı, saça çeşitli şekillerde uygulanır. Saç köklerini besleyerek dökülmeleri önler. Aynı zamanda saçlara canlılık verir, doğal bir şekilde uzamasını sağlar. Ayrıca kepek tedavisinde sık başvurulan yağlardan biridir. Çam terebentin yağı, sadece saça değil vücudun birçok sistemi için de oldukça faydalıdır. Metabolizmayı hızlandırır ve kabızlık gibi problemlerin önüne geçer. İdrar yollarında oluşan iltihaplanmaların tedavisini hızlandırır.

Çam terebentin yağının buharı öksürüklerin kesilmesinde etkilidir. Solunum yollarını rahatlatır ve balgam söktürür. Çeşitli eklem ağrıları, romatizmal hastalıklardan dolayı oluşan ağrılar üzerinde olumlu etkisi bulunur. Varis gibi dolaşım problemlerini de hafifletmede etkilidir. Egzama, akne gibi cilt sorunlarının giderilmesini sağlar. Yaşlanmaya bağlı oluşan kırışıklarının da önüne geçer. Bakterilerin neden olduğu cilt üzerinde oluşan enfeksiyonların giderilmesinde etkilidir. Süt arttırıcı etkisinden dolayı emzirme döneminde olan kadınlar tarafından da kullanılan bir yağdır. Sinir sistemi içinde oldukça önemli bir yağ olan çam terebentin, stresin vücutta yarattığı sorunları hafifletir.

Her ne kadar doğal bir yağ olsa da doğru kullanılması gerekilir. Güçlü bir yağ olduğundan dolayı kişilerde olumsuz durumlara yol açabilir. Özellikle hassas ciltlere sahip kişilerde uygulanan bölgede kızarıklık, tahriş, yanma gibi sorunlar görülebilir. Bu nedenle küçük bir bölgede test edilmeden kullanılmamalıdır.
 
Geri
Üst Alt