Bulgurlu zeytinyağlı kabak yemeği tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
t25_tok-tutucu-vitamin-deposu-368.jpg

MALZEMELER​

3 adet kabak

Bir çay bardağı bulgur

1 adet kırmızı biber

Bir diş sarımsak

Bir baş kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pul biber, karabiber, nane ve tuz

YAPILIŞI​

Kabakları ay şeklinde kesip. Su da bekletin.

Akabinde bir tavaya kırmızı biberleri küp küp kesip ilave edin.

Aynı şekilde sarımsak ve soğanı da kesip koyduktan sonra iyice kavurun.

Üzerine kabakları ekleyip kabaklar biraz haşlandıktan sonra bulguru koyun.

Bir buçuk su bardağı sıcak suyu ilave ettikten sonra karıştırın.

Ağzını kapatıp ortalama 25 dakika pişmesini bekleyin.

Ardından ocaktan alıp servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt