Bugün ne pişirsem' diyenlere günün ramazan menüsü

Katılım
2 yıl 2 ay 13 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6294

DOMATES ÇORBASI MALZEMELERİ VE TARİFİ​

DOMATES ÇORBASI MALZEMELERİ

  • 5 adet büyük boy sulu domates (veya daha önce yazdan kanserve yaptığınız domates)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 çay bardağı sıcak süt

DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI

  • 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.
  • 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.
  • 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.
  • Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.
  • Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.
  • Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
  • Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
  • Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
  • Evde varsa, üzerine bir iki yaprak fesleğenle veya kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.


    ETLİ BİBER DOLMASI MALZEMELERİ
    Biber dolması sade yapılabildiği gibi kıyma ya da minik doğranmış kuşbaşı et ile de yapılabilmektedir. Biber dolması fırında ve ocakta pişirilebilir. Klasik bir tarif olan biber dolması için gerekli olan malzeme listesi şu şekilde:
    • 10 adet dolmalık biber
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 ya da 3 diş sarımsak
    • 100 gram kıyma ya da kuşbaşı doğranmış et
    • 1 çay bardağı pirinç
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, sumak
    • Maydanoz
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Domates (dolmaların üzerine kapak yapmak için)
      SOS MALZEMELERİ
    • 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
    • Tuz, zeytinyağı ve sıcak su

    ETLİ BİBER DOLMASI TARİFİ

    ETLİ BİBER DOLMASI TARİFİ
    • Etli biber dolması için öncelikle iç harcının hazırlanması gerekmektedir.
    • Bunun içinde soğanlar yemeklik doğranarak zeytinyağında kavrulur.
    • Kavrulan soğanların üzerine kıyma ya da et eklenir ve kavurmaya devam edilir.
    • Salça ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır.
    • En son yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş pirinçte eklenir.
    • Maydanoz da eklenerek dolma içi hazır hale getirilir.
    • Biberler iyice yıkanıp içinde yer alan çekirdekleri temizlenir her biberin içi hazırlanan harç ile doldurulur.
    • Dolmaların içini doldurma işi bitince nerde pişecekse ona göre uygun bir pişirme kabına alınarak üzerlerine sosu ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
    • Piştikten sonra ilk sıcağı çıkan dolmalar servis edilebilir.
    • Ekli dosyayı görüntüle 6295

    MEVSİM SALATASI MALZEMELERİ VE TARİFİ
    MEVSİM SALATA MALZEMELERİ
    • Yarım göbek kırmızı lahana
    • 2 adet havuç
    • 1 göbek marul veya kıvırcık
    • Yarım demet roka
    • Yarım demet dereotu
    • Yarım demet maydanoz
    • İsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısır
    • Tuz
    • 1 limonun suyu
    • Zeytinyağı
      MEVSİM SALATA NASIL YAPILIR?
    • Göbek marulu yıkayıp dörde kesin. (Kıvırcık da kullanabilirsiniz)
    • Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.
    • Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur.
    • Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.
    • Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.
    • Havucu rendeleyin.
    • Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.
    • Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.
    • Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.
    • İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.
    • Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.
    • Dereotu ile süsleyin.
    • Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.
    • Kırmızı lahanayı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok. Afiyet olsun.
    • Ekli dosyayı görüntüle 6296

    YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ VE MALZEMELERİ
    YALANCI TAVUK GÖĞSÜ İÇİN MALZEMELER
    • 125 gram tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)
    • 1 su bardağı un
    • 1,5 su bardağı şeker
    • 1 lt süt
    • 1 paket vanilya
      YALANCI TAVUK GÖĞSÜ NASIL YAPILIR?
    • Un ve yağ pembeleşene kadar kavrulur.
    • Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır.
    • Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır.
    • Islatılmış kaba dökülür.
    • Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir.
    • Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı dökülüp servis edilir.
    • Dilerseniz sadece tarçın da dökebilirsiniz.

 
Geri
Üst Alt