Bugün ne pişirsem' diyenlere günün ramazan menüsü l 20.04.2022

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,731
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
TEL ŞEHRİYELİ ÇORBA TARİFİ

TEL ŞEHRİYELİ ÇORBA TARİFİ​

Tel şehriye çorbası malzemeler
  • 1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 adet et veya tavuk bulyonu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 litre sıcak su yaklaşık
TEL ŞEHRİYELİ ÇORBA YAPILIŞI
  • Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.
  • 1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.
  • 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.
  • Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.
  • Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın.
  • Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.
  • 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.
  • Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır.

PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

PATLICAN MUSAKKA TARİFİ​

Patlıcan musakka malzemeler
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy çarliston biber
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 300 gram az yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı su
Patlıcanları kızartmak için:
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
PATLICAN MUSAKKA YAPILIŞI
  • Patlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.
  • Halka halka kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin.
  • Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Küp doğradığınız domatesleri de ekleyip pişirmeye bırakın.
  • Domatesler piştikten sonra ocaktan alın.
  • Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
  • Acısının çıkması için tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün.
  • Salata kurutucusu ya da kağıt havlu yardımıyla patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
  • Altın rengini alan patlıcanları kızgın yağdan çıkarın ve ayrı bir tencereye dizin.
  • Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı da ekledikten sonra 1 su bardağı su ilave edip 15 dakika pişirmeye bırakın.
  • Sıcak olarak servis edin.



HAVUÇ TARATOR TARİFİ

HAVUÇ TARATOR TARİFİ​

Havuç tarator malzemeler
  • 6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
HAVUÇ TARATOR YAPILIŞI
  • Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.
  • Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.
  • Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.
  • 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır.
  • Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.
  • İpucu
  • Sarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır.
  • Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir.

İKİ RENKLİ GÜL TATLISI TARİFİ

İKİ RENKLİ GÜL TATLISI TARİFİ​

İki renkli gül tatlısı malzemeler
İki renkli gül tatlısı hamuru için

  • 1/2 paket margarin veya tereyağı ( oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • İki renkli gül tatlısı şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 limon
İKİ RENKLİ GÜL TATLISI YAPILIŞI
  • Kakao dışında bütün malzemeler karıştırma kabına alınır ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  • Hamur iki parçaya bölünür ve bir parçaya kakao eklenip iyice karışana kadar yoğrulmaya devam edilir.
  • Hamur ortalama 5 dakika dinlendirilir.
  • Sade ve kakaolu hamur ayrı ayrı merdaneyle 3 milim kalınlığında açılır ve çay bardağı yardımıyla minik daireler kesilir.
  • Minik daireleri birbirlerinin yarısının üstüne gelecek şekilde bir kakaolu bir sade olarak 4 tanesi birleştirilir ve ortadan ikiye bölünüp tepsiye dizilir.
  • Bütün hamurlar bitene kadar bu işlem yapılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Bu arada şerbet hazırlanır.
  • Soğuyan tatlıya sıcak şerbet dökülür ve iyice çektikten sonra servis edilir.

 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
25,232
Tepkime puanı
8,697
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
artık birgün pişirsende çağırsan bizi... hep diyosun davet yok ... valla bak kurbanda sana pay may göndermem :sneaky:
 
Geri
Üst Alt